İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çok dilli hizmet veren Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’ne yönelik müfettiş görevlendirildi.

İntihar kapsülü 'Sarco' ilk kez kullanıldı: Gözaltılar var İntihar kapsülü 'Sarco' ilk kez kullanıldı: Gözaltılar var

Diyarbakır Kayapınar'da bulunan Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Türkçe ile birlikte Kürtçe de hizmet veriyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çok dilli hizmet veren Zarokistan Kreş, kayyım döneminde işlevsiz hale getirilmişti. Belediyenin DEM Parti'ye geçmesiyle tekrar faaliyete sokulan kreş, 3-6 yaş arası çocuklara çok dilli hizmet veriyordu.

"İki müfettiş görevlendirildi"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Kürtçe hizmet veren Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’ne müfettiş görevlendirilmesiyle ilgili, “Diyarbakır’da imar ve ihale konularında çok ciddi usulsüzlükler yapılmış. Ayrıca yeni açtığımız Kürtçe Zarokistan kreşleri hakkında da inceleme başlatıldı 2 müfettiş gönderildi” dedi.

"Ne yaptığımızı biliyoruz, her şey şeffaflıkla ilerliyor"

Bucak şunları söyledi: "Bu dördüncü veya beşinci müfettişimiz. İki müfettiş görevlendirildi ve çalışmalarımız müfettişler tarafından an be an görüntüleniyor. Bizim gönlümüz rahat, içimiz ferah. Ne yaptığımızı biliyoruz, her şey şeffaflıkla ilerliyor. Ancak, bunun kafamızın üzerinde demokrasi kılıcı gibi dolaşıyor olmasından da son derece rahatsızız."

Kaynak: Artı Gerçek