Türkiye’de her geçen gün şiddet vakaları artış gösterirken yurdun farklı şehirlerinden silahlı saldırı haberleri gelmeye devam ediyor. İş yerlerinin kurşunlanması, komşu ve aileler arasında yaşanan silahlı kavga ile buna benzer olaylar neredeyse her gün yaşanmaya devam ediyor.

Üniversite öğrencisi kurye motosiklet kazasında hayatını kaybetti Üniversite öğrencisi kurye motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, Türkiye’de yaşanan silahlı olayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu. CHP’li Özer’in sorusuna Bakan Yerlikaya’dan yanıt geldi.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 45 bin silahlı olay yaşandı

Bakan Yerlikaya’nın imzası bulunan yanıtta silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik operasyonların aralıksız sürdüğü vurgulandı. Yanıtta, “Ruhsatsız silah kullanımı ve satışının engellenmesi amacıyla av bayileri, internet siteleri, park-bahçeler, üniversite-okul çevreleri, umuma açık iş yerleri, seyyar satıcılar ile uygulama noktalarında arama ve çalışma yapılmaktadır.  Ayrıca silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslara yönelik ‘Mercek’ operasyonlarımız titizlikle sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yanıtta, “Ülkemiz genelinde 2020- 2024 (ilk 5 ay) tarihleri arasında ateşli silah kullanmak suretiyle 169.007 olay, kesici ve delici alet kullanmak suretiyle 173.474 olay meydana gelmiştir” bilgisi verildi.

Muhabir: Selim Ercan