Suriye Geçici Hükümeti: Türk bayrağına yönelik eylemleri şiddetle reddediyoruz Suriye Geçici Hükümeti: Türk bayrağına yönelik eylemleri şiddetle reddediyoruz

Adalar'da tepki çeken minibüslerle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yeni bir açıklama geldi. İBB'den yapılan açıklamada 38 ilçede olduğu gibi, Adalar'da da toplu ulaşım hizmeti verdiklerini, bunun yasal zorunluluk olduğu belirtildi. Özellikle yaz aylarında günlük nüfusu 60 bini bulan Adalar için ulaşım hizmetinin önemine vurgu yapıldı.

Ancak Adalılar, İBB'nin uygulamayı geri çekmesi için günlerdir eylemlerine devam ediyor. Gözaltına alınıp darp raporu alan Adalıların, İBB'ye tepkisi gittikçe artıyor.

"Ulaşım ada için zorunluluk"

İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yaz aylarında günlük nüfusu 60 bini bulan kış aylarında da dezevanatajlı Ada sakinleri için ulaşım olmazsa olmaz. İBB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 16 Ocak 2020 tarihli kararı ile Adalar’daki faytonları kaldırdı. Zaman kaybetmeden, toplu ulaşım için 40 adet 13 kişilik, elektrikli, L sınıfı tescilsiz araç ile toplu taşıma faaliyetlerine başlandı. Ancak bu araçların lisans süresi doldu. Bu kez de 12 farklı ülkede kullanılan ASELSAN ve KARSAN’ın ortak üretimi olan lisanslı, elektrikli, güvenlik donanımlarına sahip yeni araçlar hizmete alındı."

İBB'nin açıklamasında İETT’nin kar elde etmediği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"İBB tarafından süsbanse edilen toplu taşıma uygulamasıyla ilgili bugüne kadar neler yaşandı? Kim ne dedi? Aslında ne oldu? İşte tüm soruların yanıtları; Adalar ilçesi, İstanbul’un diğer 38 ilçesi gibi İstanbulluların ikamet ettiği, yaz aylarında günlük nüfusu 60 bini aşan bir ilçedir. İBB ve bağlı kuruluşu İETT, diğer tüm ilçelerde olduğu gibi Adalar ilçesinde toplu taşıma dahil olmak üzere tüm yerel yönetim hizmetini sağlıyor."

Kaynak: Haber Merkezi