İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü sürecindekilere verilen kira yardımını artırdı. İBB Basın Danışmanlığı'nın aktardığı bültene göre, kentsel dönüşüm kira yardımları yüzde 55 artırıldı.

Buna göre, İstanbul’da ikamet eden maliklere 18 ay boyunca verilen aylık 4 bin 500 TL kira yardımı 7 bin TL’ye çıkarıldı. Binada ikamet etmeyen maliklere ise 18 ay boyunca aylık 3 bin TL tutarındaki yardım yüzde 50 artırıldı ve 4 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Ayrıca İBB’den kira yardımı alanların aynı zamanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verdiği kira yardımından da yararlanabileceği açıklandı.

Kendi kendine çökme ihtimali tespit edilen 1.556 binada yaşayan ve kira yardımından faydalanmak isteyen İstanbullular, riskli yapı tespitinin ardından tahliye ve yıkım işlemlerini tamamlayacak.

İBB tarafından yapılan kira yardımı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilçe belediyesi üzerinden kira yardımına onay vermesi ile başlayacak.

Pendik'te İETT otobüsünün binaya çarptığı kazada 6 yolcu yaralandı Pendik'te İETT otobüsünün binaya çarptığı kazada 6 yolcu yaralandı

Kaynak: Haber merkezi