AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, projelerini açıadı. 31 Mart'ta yapılacak seçim vaadlerini açıklayan Kurum, İstanbul'un tafik sorununa dikkat çekti. Silivri'ye metrobüs sözü veren Kurum, Esenler ve Harem otogarını taşıyacaklarını söyledi.

"Deprem, terörle mücadele kadar önemlidir. İstanbulluların gündemi depremdir, deprem dönüşümüdür" İfadesini kullanan Kurum, 39 ilçede beş yılda 650 bin konut inşa edeceklerini vurguladı.

Kurum'un konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"İstanbullulara çilesiz bir sosyal yaşam sunacağız. Kibirsiz bir idari yaklaşım benimseyeceğiz. Yeniden eşsiz bir İstanbul için çalışacağız. Ortaya koyacağımız 10 hedefi tek tek paylaşacağım. İstanbul’da her bir vatandaşımız yılda 28 saatin trafikte kaybediyor. Hepimiz trafikte yıpranıyoruz. Artık kaybettiğimiz vakti kendimize ayırmak istiyoruz. Temel önceliğimiz İstanbul’u trafik çilesine mahkum etmemektir. İstanbul trafiği bir daha geri dönmemek üzere son bulacaktır. Esenler ve Harem otogarını taşıyoruz.

Silivri'ye metrobüs geliyor. Amacımız İstanbul'da şehir merkezlerindeki yoğunluğu atşımaktır. Bunu da çok kısa sürece hayata geçirmiş olacağız.

"Deprem, terörle mücadele kadar önemlidir”

Deprem, terörle mücadele kadar önemlidir. İstanbulluların gündemi depremdir, deprem dönüşümüdür. Ülkemizin kaderini değiştirecek deprem dönüşüm hamlemizi süratle başlatacağız. 5 yılda 39 ilçemizde yatay mimari eksenli 650 bin konut inşa edeceğiz.

Afetlere dirençli bir İstanbul vadediyoruz. 1,5 milyon konut risk durumunda. Acilen dönüştürülmesi gerekiyor. 1 Nisan’da görevi devraldığımızda İstanbul’un kaybettiği yılları süratle telafi edeceğiz.

“Haksız yere işten atılan emekçilerimizi geri alacağız”

Haksız yere işten atılan emekçilerimizi geri alacağız. Hiç kimseyi haksız yere işten çıkarmayacağız. Kalıcı çözüm üreten belediyecilik anlayışı ile çalışacağız.

Her mahalleye çocuklarımız için kreş hizmeti götüreceğimiz 7 gün 24 saat nöbetçi kreş hizmeti veriyoruz.

Aile kartla 0-4 yaş arası olan ücretsiz ulaşım hakkını değiştiriyoruz, yaşı 0-6’ya çıkarıyoruz hem de babalarımıza ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz.

“Marmara Denizimizin de kaderini değiştireceğiz”

39 ilçemizde tüm yeşil alanlarımızı artıracağız. Kişi başına aktif yeşil alanı 7,80'den 11,80 metrekareye çıkaracağız.

9 yeni ileri biyolojik arıtma tesisimizi bu şehre kazandıracağız. Bu sayede sadece içme sularımızın değil, Marmara Denizimizin de kaderini değiştireceğiz.

“Bu güzel şehir milletimizin aşkıdır, sevdasıdır”

Bu güzel şehir milletimizin aşkıdır, sevdasıdır. Bizce bu şehri yönetmek, aklınla, kalbinle, tüm benliğinle İstanbul'un ruhuna teslim olmaktan geçer. Her sokağına, her yuvasına adanmaktan geçer. İşte biz buradaki dostlarımızla, teşkilatımızla, hep birlikte İstanbul'a adanmış kadrolarız. Milletimizin meydanlarda kurmuş olduğu Cumhur İttifakı'yız. Bizim hareket noktamız, Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde İstanbulluların sonuna kadar hak ettiği eser belediyeciliğidir, gerçek belediyeciliktir, AK Parti belediyeciliğidir.

İstanbul'un 1994'te başlayan bu parlak ilerleyişi maalesef 2019'da talihsiz bir fetret dönemine girdi. Yarı zamanlı belediyecilik anlayışıyla İstanbul bir problemler yumağı haline geldi. İstanbul'da şu an bu şehrin insanlarını yoran büyük bir kaos ve karmaşa hakimdir ve bu karmaşa bugün bu şehri tamamen sarmış durumdadır.

“İstanbul'un yıldızını yeniden parlatacak yönetim yaklaşımının adı Siztem İstanbul”

Güzel şehrimizin tüm sorunlarını bütüncül bir bakış açısıyla değerlendiren, insanı merkeze alan yepyeni bir yönetim yaklaşımını, siz İstanbullu hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. İstanbul'un yıldızını yeniden parlatacak bu yönetim yaklaşımının adı Siztem İstanbul.

Urla'da anız yangını: Alevler, akaryakıt istasyonuna 200 metre kala kontrol altına alındı Urla'da anız yangını: Alevler, akaryakıt istasyonuna 200 metre kala kontrol altına alındı

Siztem İstanbul'un merkezinde sadece siz varsınız. Ben sorumluluğunu üstlendiğim tüm görevlerde hep şunu gördüm. Şehir insanı dönüştürürken, insan da şehri dönüştürür. Maalesef İstanbul son 5 yılda bu güzel ahengi kaybetmiştir. İşte biz bu şehri yeniden dengeye kavuşturacak çözümlerimizi 'Siztem İstanbul'un 4 boyutuyla açıklayacağız. İstisnasız her projemizde İstanbullulara çilesiz, dertsiz bir sosyal yaşam sunacağız. Bahanesiz, kibirsiz bir idari yaklaşım benimseyeceğiz. İstanbul için kesintisiz zamanı, sistemli çözümlerle ortaya koyacağız ve tüm ekibimizle birlikte yeniden eşsiz, yeniden benzersiz bir İstanbul için çalışacağız."

Kaynak: Oğulcan Balcı