Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Hulusi Belgü'nün kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Hulusi Belgü kimdir?

TRT 1 - Canlı Yayın TRT 1 - Canlı Yayın

Hulusi Belgü kimdir?

Hulusi Belgü, 1966 yılında İstanbul'da doğmuş ve iş dünyasında önemli bir yere sahip Türk iş insanıdır. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nde başlamış, ardından yüksek lisansını ABD'de San Diego National Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Belgü, öğrencilik yıllarında ulusal ve uluslararası nakliye sektöründe çalışarak iş hayatına adım atmıştır. Kariyeri boyunca Çukurova Nakliyat, Ekpar Uluslararası İnşaat ve Taahhüt AŞ, Ektrans Uluslararası Nakliyat ve Ticaret AŞ, Ekinciler Uluslararası Ticaret gibi önemli firmalarda yöneticilik yapmıştır.

Belgü, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketler kurarak geniş bir iş yelpazesi oluşturmuştur. Etur Turizm Şirketi ile turizm sektörüne, Uluslararası Demir Ticaret AŞ ile demir ticaretine ve Safir Gayrimenkul ile gayrimenkul sektörüne yatırım yapmıştır. Ayrıca, İstanbul'daki Forum İstanbul AVM ve Türkiye genelindeki diğer Forum Alışveriş Merkezleri'nin sahibidir. Hollanda merkezli Multi Corporation'ın Türkiye iştiraki olan Multi Development Türkiye'de CEO olarak görev yapmış ve Multi Corporation'ın Türkiye temsilciliğini üstlenmiştir.

Hulusi Belgü, 2013-2019 yılları arasında Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nde (AYD) başkanlık yapmıştır. Spor dünyasında da aktif olan Belgü, Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yöneticilik yapmış ve 2013 yılında Fenerbahçe başkanlığı için aday olmuş ancak seçilememiştir. Evli olan Hulusi Belgü, üç çocuk babasıdır ve oğlunun adı Aleks'tir. Fiziksel özellikleri arasında 1.74 metre boyunda ve 81 kilogram ağırlığında olduğu belirtilen Belgü, akrep burcudur. Aynı zamanda Fenerbahçe taraftarıdır. Hulusi Belgü, farklı sektörlerdeki yatırımları ve geniş iş tecrübesi ile tanınan bir iş insanıdır. Türkiye'nin iş dünyasında önemli bir yere sahip olan Belgü, aynı zamanda dernek ve spor kulübü yöneticiliği gibi sosyal sorumluluk alanlarında da aktif rol oynamıştır.

Kaynak: Haber Merkezi