Hak-İş ve Hizmet-İş sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş sendikası 46. Kuruluş Yıldönümü basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. 12 Eylül darbesi sebebiyle ikramiyeye getirilen sınırın ‘ciddi bir darbe vurduğunu’ söyleyen Arslan, “Yüzde 10 barajlara itiraz edilmesine rağmen sendikamız adım adım geleceğe yürümüştür” diye konuştu.

Arslan’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şunlar: 

Kıdem tazminatına tavan getirilmesini 12 Eylül zihniyetiyle gördük. 12 Eylül darbesini yapanlar, onlarla iş tutanlar abuk sabuk bir düzenleme yaptılar. Bu düzenleme 44 yıldır devam ediyor. Bu hastalıklı zihniyet maalesef ikramiyeye sınır getirdi.

“12 Eylül darbecileri, kazanımlarımızı elimizden alıyorlar”

Kıdem tazminatına ve ikramiye getirilen bu sınırlar maalesef ciddi darbe vurmuştur. 12 Eylül darbecileri ve onunla iş tutan sendikalar, kazanımlarımızı o anlayışla birlikte elimizden alıyorlar. Yüzde 10 baraj dayatmasını getirdiler. Sendikaların mücadelesinin sürdürülmesi zor bir süreçti. Hizmet-İş Sendikası, böyle bir zor dönemde barajlarla karşı karşıya kaldı.

“Sendikamız adım adım geleceğe yürümüştür”

O mücadelenin sonunda önümüze konulan engelleri, zincirleri kıra kıra bugünlere geldik. Yüzde 10 barajlara itiraz edilmesine rağmen sendikamız adım adım geleceğe yürümüştür. Örgütlenerek iş kolunda zirveye çıkabileceğimizi gördük. Küresel düzeyde bir sendikadan, büyük bir örgütlenme ağıyla Türkiye’nin en büyük sendikası olma adına hareket ediyoruz.

DEM Parti Çocuk Komisyonu: İktidarın çocuk politikası yoksulluğu, açlığı ve istismarı derinleştiriyor DEM Parti Çocuk Komisyonu: İktidarın çocuk politikası yoksulluğu, açlığı ve istismarı derinleştiriyor

Yüzde 5 ilaveyi çok olumlu buluyoruz”

1 Ocak itibariyle 2024 yürürlülük süreleri farklı olan toplu iş sözleşmelerimiz için iyileştirme yapılması için bakanımıza ve TÜHİS’e çağrıda bulunuyoruz. Yüzde 5 ilaveyi çok olumlu buluyoruz. Başta iktidar partisi olmak üzere buna destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yüzde 5 ile sınırlanan refah payının yüzde 10'a çıkarılması bizi mutlu etmiştir.”

Kaynak: Sümeyye Aksu