Diyarbakır'da bir grup, İsrail'i protesto etmek amacıyla bazı uluslararası yiyecek içecek şirketlerinin şubelerini bastı. Sosyal medyada gündem olan görüntülerin ardından, Hizbullah'a yakın Mustazaflar Cemiyeti söz konusu eylemi sahiplendiklerini duyurdu.

Cemiyet tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22 Haziran Cumartesi günü Türkiye'nin farklı şehirlerinde olduğu gibi Diyarbakır'da da bazı duyarlı gençlerin, soykırım destekçilerine karşı tepkilerini ortaya koyması birilerini rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık, bilinçli bir şekilde manipüle edilerek kamuoyunda farklı sunulmaya çalışılmıştır. BurgerKing ve Starbucks gibi siyonizm destekçisi firmaların şubelerinde yapılan protesto gösterisi, hayat tarzına müdahale değil, soykırımcılara karşı bir tepkidir. ‘Kahrolsun İsrail’ ve ‘Boykot hayat kurtarır’ gibi slogan ve dövizlerle söz konusu firmaların şubelerinde yapılan gösteriler, 9 aylık bir birikimin sonucudur.

Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi

Kahve keyfi bozulanların sosyal medya üzerinden yürüttüğü algı operasyonu ve linçe, vicdan sahibi kitleler ve Müslümanlar gençler asla boyun eğmemelidir. Hiç kimse kınayıcıların kınamasından da korkmamalıdır."

Kaynak: Haber merkezi