Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'in doğusundaki Daruvar kentindeki bir yaşlı bakımevine düzenlenen silahlı saldırıda, beş kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Sağlık Bakanı Vili Baros, N1 TV kanalına yaptığı açıklamada, saldırıda yaralanan beş kişinin de hastanelere kaldırıldığı bilgisini verdi. Başbakan Andrej Plenkovic, X hesabından yaptığı açıklamada, "Daruvar'daki yaşlı bakımevinde beş kişinin öldürülmesi karşısında dehşete düştük. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralıların iyileşmesini diliyoruz. Yetkili makamların bu korkunç suçun tüm koşullarını tespit etmesini bekliyorum. Bakanlar Božinović, Beroš ve Piletić Daruvar'a ve Pakrac'taki hastaneye gidecek" ifadelerini kullandı.

ABD: İran'ın, Rusya'ya balistik füze yollaması halinde daha fazla Ukraynalı sivil ölebilir ABD: İran'ın, Rusya'ya balistik füze yollaması halinde daha fazla Ukraynalı sivil ölebilir

Annesi dahil 5 kişiyi öldürdü

Hırvatistan basınına yansıyan haberler göre, silahlı saldırgan, 1973 yılında doğan eski bir savaş gazisiydi. Bakımevine giren şüphelinin ateş etmeye başlamasıyla, annesi ve dört diğer kişi öldü. Saldırının ardından olay yerinden kaçan şüpheli daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Yerel polis, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü açıkladı fakat soruşturma ile ilgili detay paylaşılmadı.

Kaynak: Reuters