Hindistan’ın Vrindavan şehrindeki Banke Bihari Tapınağı’nda çekilen videonun sosyal medyada viral olmasından kısa bir süre sonra, sağlık uzmanları, insanları kaynağını doğrulamadan su tüketmemeleri konusunda uyardı.
Hepatolog Cyriac Abby Philips, klimanın yoğunlaştırılmış suyuna maruz kalmanın, “lejyonella” adı verilen bir bakteri türü tarafından yayılan lejyoner hastalığına yol açabileceğini söyledi. Philips, birkaç sağlık raporuna atıfta bulunarak, bu tür suyu tüketmenin olası yan etkileri konusunda uyardı.
Hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, öksürük, kas ağrıları ve nefes darlığı bulunduğunu söyleyen Philips, ayrıca, klima suyunu doğrudan cilde uygulamanın tahrişe veya alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini belirtti.
Bitkileri sulamak için kullanılabilir mi?
Hepatolog, klima suyunun bitkilerin ihtiyaç duyduğu minerallerden yoksun olduğunu ve zamanla toprağın pH değerini değiştireceğini söyleyerek içilebilir olmayan amaçlar için kullanımının da toprağa ve çevreye zarar verebileceğini söyledi.
Suyun dikkatli bir şekilde atılması ya da dış mekan temizliği veya tuvalet sifonları gibi hassas olmayan alanlarda dikkatli bir şekilde yeniden kullanılabileceği öneriliyor.