Hindistan'da 19 Nisan'da başlayan seçimler devam ediyor. Hindistan Halk Partisi (BJP) lideri ve mevcut Başbakan Narendra Modi, kendisinin 'Parmatma' tanrısı tarafından seçildiğine inandığını söyledi.

Nepal'de heyelan ve sel: 100 kişi hayatını kaybetti Nepal'de heyelan ve sel: 100 kişi hayatını kaybetti

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, seçimlerde sona yaklaşılırken NDTV kanalına konuşan Modi, "Ben, Parmatma'nın beni bir amaç için gönderdiğine ikna olmuş vaziyetteyim. Bu amaç yerine getirildiğinde, benim de işim bitmiş olacak. Bu yüzden kendimi tamamen tanrıya adamış durumdayım" diye konuştu.

"Tanrı bana rehberlik ediyor"

Seçimlerde üçüncü kez Başbakan seçilmeyi uman Modi, tanrının işlerinin büyük bir kısmını yaparken kendisine rehberlik ettiğini iddia etti. Modi, "O, kartlarını açık oynamıyor, sadece bana bir şeyler yaptırmayı sürdürüyor. Ve ben sırada ne olduğunu sormak için doğrudan onu arayamıyorum" dedi.

Muhalefetteki Kongre Partisi'nin lideri Rahul Gandhi ise bu açıklamayı eleştirdi. Gandhi, "Modi'nin yakın zaman önce yaptığı açıklamaları sıradan bir insan yapmış olsaydı, doğrudan psikiyatriste götürülürdü" dedi.

Kaynak: Haber merkezi