Grup toplantısı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için hazırlanan sinevizyon gösterimiyle başladı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne katılım çağrısı yapan Hatimoğulları’nın konuşmasından satır başları şöyle;

Erdoğan'a 50+1 tepkisi: 50+1 demek bizim için erkek+erkek demektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50+1 çıkışına yanıt veren Hatimoğulları, "Erdoğan 50+1'i gündemleştirdi. Erdoğan, Anayasa'yı kırıştırılacak bir kağıt, oynanacak bir oyuncak zannediyor. Erdoğan, 50+1'i sen getirdin. 50+1 demek bizim için erkek+erkek demektir. Bizler HEDEP olarak tüm siyasi partilerin temsil hakkını savunuyoruz. Erdoğan'ın oyları düştüğü için Anayasa'da oynamaya ihtiyacımız yoktur" dedi.

“Biz kadınlara düşen en önemli görev barış anaları'nın uzattığı eli hep beraber tutmak”

Hatimoğulları, barış çağrısını yineleyerek, "Yaşadıkları bütün acılara rağmen analar hala 'barış' diyor. Biz kadınlara düşen en önemli görev Barış Anaları'nın uzattığı eli hep beraber tutmak, barışı haykırmak ve bunun mücadelesine el vermektir" diye konuştu.

“Ey kendini kaf dağında zanneden sahte muktedirler”

Kayyım sistemini eleştiren Hatimoğulları, "Kayyum sistemi açtığımız tüm kadın kurumlarını yok etmeyi hedefledi. Buradan kayyumlara diyoruz ki 'Sayıştay'daki halinize bakın.' Rüşvet diz boyu kayyumlarda. Bizlerin bunları topluma çok iyi anlatması lazım" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener uzun zaman sonra yeniden görüntülendi Meral Akşener uzun zaman sonra yeniden görüntülendi

Kayyımlara "Ey kendini kaf dağında zanneden sahte muktedirler" diye seslenen Hatimoğulları şunları söyledi: "Halkımızın evi olan belediyeleri kendi tasarruf alanı olarak göremezsiniz. Kayyumcu zihniyetten hesap soracağız. Bizim olanı geri alacağız. Belediyelerimizi yeniden inşa edeceğiz. Kadın odaklı yerel yönetimlerin nasıl olacağını Türkiye ve dünyaya bir kez daha göstereceğiz."

“25 Kasım’a katılım çağrısı”

Son olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çağrısı yapan Hatimoğulları, "Bin bir bedel ödedik bugünkü kazanımlarımıza erişebilmek için. Kazanımlarımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. 25 Kasım'da da 'Vazgeçmiyoruz, her yerdeyiz' şiarıyla Türkiye ve Kürdistan'da her yerde olacağız" dedi.

“Kadın bakanlığı kuracağız”

Hatimoğulları konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Hayatın gerçekleri böyleyken Meclis'teki bütçe görüşmelerinde kadının adı yok. Bu bütçede çocuk, farklı cinsel yönelimler yok. Engelliler yok, engelli kadınlar ise hiç yok. Bu bütçe toplumsal cinsiyete duyarlı olmayan bir bütçe. Biz bütçemizi kendi ellerimizle yapacağız. Biz HEDEP'li kadınlar olarak kadın bakanlığı kuracağız ve kadın bakanlığının bütçesi ayrı görüşülecek. Kadınların görünen ve görünmeyen ev emeğinin sömürüsünde son vermek için mücadele ediyoruz. Eşit işe eşit ücret mücadelemizi sürdüreceğiz. Kreş, yaşlı bakım evleri kuracağız. Bütçemizden biz kadınlar hakkımız olanı söke söke hep beraber alacağız”

Editör: Kadir Gürhan