Head and Shoulders İsrail malı mı? Head and Shoulders hangi ülkenin malı, zararlı mı? Head and Shoulders İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Head and Shoulders hangi ülkenin olduğu konusu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Head and Shoulders İsrail malı mı? İşte detaylar...

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon çıkacak mı? Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon çıkacak mı?

Head and Shoulders İsrail malı mı?

Procter & Gamble 1950'li yıllarda insanlarda kepek problemlerine dikkat çekti ve kepek önleyici şampuan yaratmayı amaç edindi. 10 yıl boyunca yürütülen araştırmalar sonucunda 1961 yılının Kasım ayında ZPT (çinko pyrithione) aktif maddesi içeren şampuan tanıtıldı. Mavi-yeşil renginde olan ürünün ilk adı "Mavi-yeşil formüllü şampuan" oldu. Piyasaya çıktıktan sonra ürünün ismi Head & Shoulders olarak değiştirildi. İlk kez ABD pazarında satılmaya başlanan ürün, sonradan Meksika ve Kanada'da, daha sonra da Avrupa ve Asya kıtalarında satışa sunularak küresel pazarlara genişledi.

1971 yılında Head & Shoulders'daki bilim insanları, kepeğin gelişmesine yol açan Malassezia Globosa'yı ve lipidler adı verilen molekülleri keşfettiler. 1977 yılında kristal yapı analizini kullanarak ZPT molekülünün kesin yapısını buldular. 1985 yılında ilk kez yağlı ve kuru saçlar için şampuanlar tanıtıldı. 1990'lı yıllarda Türkiye pazarı da dahil olmak üzere birçok farklı pazara giren marka, farklı koşullara karşı 9 çeşit ürününü tanıttı. 2011 yılında Head & Shoulders markası 50. yıldönümünü kutladı.

Procter & Gamble, merkezi Cincinnati, Ohio, ABD'de, bulunan, özellikle kimyevi tüketici ürünleri üreten çok uluslu şirket. Temel olarak çok çeşitli temizlik maddeleri ve kişisel bakım ve hijyen ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır. 

Editör: Halide Tonga