Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9 uçağının kalkışından 35 dakika sonra, yaklaşık 5 bin metre irtifada düşen gövde parçası Portland kentinde bulundu. Yetkililer, düşen parçanın Bob adlı bir öğretmenin bahçesinde bulunduğunu açıkladı.

Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9 uçağının gövde parçası, uçağın kalkışından 35 dakika sonra, yaklaşık 5 bin metre irtifada düşmüştü. Portland'a acil iniş yapmak zorunda kalan uçak hakkında incelemeler devam ederken uçağın kopan parçası bir bahçede bulundu.

Bosna Hersek’te selden etkilenen 4 belediyede seçimler ertelendi Bosna Hersek’te selden etkilenen 4 belediyede seçimler ertelendi

Bob adlı bir öğretmenin uçağın parçasını bahçesinde bulduğu açıklandı.

Alaska Havayolları, filosundaki 65 adet 737 Max 9 uçağını incelemeye aldığını ve pazar günkü uçuşlarının yüzde 21'ine denk gelen 163 uçuşun iptal edildiğini bildirdi. Şirket, incelemelerin en yakın hafta ortası bitebileceğini aktardı.

Portland merkezli KPTV'ye konuşan yolcu Murillo, “O sırada bir çocuğun gömleğinin boşluğa çekildiğini ve annesinin uçmaması için onu tuttuğunu söylediler" ifadelerini kullandı.​

Kaynak: Haber merkezi