Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğince (IATA) yapılan açıklamada, küresel hava yolu sektörünün gelirlerinin sonraki yıl bu yıla kıyasla yüzde 7,6 artış göstererek 964 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaşmasının beklendiği açıklandı.

Hava yolu sektörünün net karının bu yıl 23,3 milyar dolara ulaşmasının tahmin edildiğine işaret edilen açıklamada, bahsedilen karın sonraki yıl 25,7 milyar dolara ulaşmasının öngörüldüğü açıklandı. Sektörün net kar marjının bu yıl yüzde 2,6 ve 2024’te 2,7 olması düşünülüyor.

Bakan Işıkhan: Temel hedefimiz, enflasyonun kontrol altına alınması Bakan Işıkhan: Temel hedefimiz, enflasyonun kontrol altına alınması

Açıklamada, küresel düzeyde net karlılığın her iki yılda sermaye maliyetinin çok altında olmasının tahmin edildiği belirtilerek, finansal performansta çok önemli bölgesel farklılıkların süreceği belirtildi.

IATA, uluslararası seyahatin halen Kovid-19 öncesi seviyelerin yüzde 40 altında olduğu Çin’in havacılık sektörünün 2024 yılında tekrar kara geçeceğini ve İsrail-Hamas çatışmasının dışında Rusya-Ukrayna Savaşı da dahil olmak üzere küresel istikrarsızlığın sektörü olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

25,7 milyar dolarlık net kâr dayanıklılık göstergesi

Jet yakıtı faturalarının tüm hava yolu sektörü işletme maliyetlerinin yüzde 31'ini oluşturması düşünülüyor. IATA Genel Direktörü Willie Walsh, konuya yönelik değerlendirmesinde, “Son yıllardaki büyük kayıplar göz önüne alındığında, gelecek yıl beklenen 25,7 milyar dolarlık net kâr, hava yolu sektörünün dayanıklılığının bir göstergesidir” dedi.

“Hava yolu sektörünün karlarının uygun bir perspektife oturtulması” gerektiğine dikkat çeken Walsh, “Etkileyici bir toparlanmayla birlikte yüzde 2,7'lik net kar marjı yatırımcıların hemen hemen her sektör için kabul edebileceğinin çok altında” dedi. Walsh, "Ortalama olarak hava yolu şirketleri taşınan her yolcu için sadece 5,45 dolar elde edecek. Bu, Londra Starbucks'tan basit bir orta boy latte (grande latte) kahve satın almak için yeterli. Ancak GSYH'nın yüzde 3,5'inin bağlı olduğu ve 3,05 milyon insanın doğrudan geçimini sağladığı kritik bir küresel sektör için şoklara dayanıklı bir gelecek inşa etmek için yeterli değil" açıklamasında bulundu.

Editör: Deniz Dalgıç