Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediyesi'nde görevli; yapı kontrol müdürü Bekir Bilgin, yapı kontrol eski müdürü Ferhat Bülent Özer, yapı kontrol şefi İrfan Günay Çelik, belediye eski mimarı Hümeyra Taş, jeoloji mühendisi Fahri Yılancı, inşaat mühendisi Mehmet Fatih Boybay, inşaat teknikerleri Mahmut Sağlam ve Tulgay Sarıkaya hakkında soruşturma izni vermedi. 

Söz konusu karara karşı Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı ile Hasoğlu Apartmanı'nda yakınlarını kaybeden aileler, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı'na itiraz ederek sekiz kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verilmesini talep etti. 

DİSK'ten Çalışma Bakanlığı önünde 'asgari ücret' açıklaması DİSK'ten Çalışma Bakanlığı önünde 'asgari ücret' açıklaması

"Sorumluların cezalandırılması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması bakımından önemli"

ANKA Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; itirazları değerlendiren Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, Adıyaman Belediyesi'ndeki 8 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi. Müşteki avukatlarından Uygar Ekici, kararı ANKA'ya değerlendirdi:

"Bilindiği üzere 6 Şubat tarihli depremlerde yıkılan çok sayıda bina yıkılmış ve yine ciddi sayıda can kaybı meydana gelmiştir. Bina yıkımları ve gerekse de can kayıplarında müteahhit, yapı denetim firması, statik proje sorumluları vb. kişilerin sorumluluğu kadar kamu görevlilerin de sorumluluğu bulunmaktadır. Nitekim kamu idarelerinin yetkileri dahilinde olan denetleme görevi layığıyla yerine getirmemiş olmaları ile yıkım ve can kayıpları arasında illiyet bağı olduğu açıktır. Karar merci tarafından kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesi şeklinde verilen kararlar hukuki dayanaktan yoksundur. Tarafımızca yapılan itirazların kabul edilerek soruşturma izni verilmesi kararını sorumluların cezalandırılması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması bakımından önemsiyoruz."

Kaynak: Anka