Harun Sağır Muğla Seydikemer'de tanınmaktadır. İYİ Parti'nin 31 Mart Seydikemer Belediye Başkan adayı gösterilen ​​​​​​​Harun Sağır 13 Şubat'ta adaylıktan çekildiği duyurmuştur. ​​​​​​​Harun Sağır'ın hayatı merak edilmektedir. Peki, ​​​​​​​Harun Sağır kimdir? ​​​​​​​Harun Sağır kaç yaşında? ​​​​​​​Harun Sağır nerelidir? İşte detaylar... 

Harun Sağır kimdir?

Harun Sağır 12 Haziran 1975 yılında Muğla'nın Seydikemer ilçesi Temel mahallesinden Tahir ile Gerişburnu mahallesinden Nuriye’nin ilk evladı olarak doğdu.  İlkokulu Fethiye Çalıca İlkokulunda, ortaokulu Eşen Ortaokulunda ve Liseyi Fethiye Lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesinde Yerel Yönetimler alanında eğitimini sürdürmektedir.

1993-2000 yılları arasında turizm alanında çalışan Harun Sağır, 2002 yılında kendi kurduğu işletmelerle ticarete atılmış ve halen devam etmektedir.

2012 yılında Fethiye’den ayrılarak ilçe olan Seydikemer’de esnaf arkadaşları ile birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Odasını kurmak üzere çalışmalar yapan Sağır, 2014 yılında odanın kuruluşunu gerçekleştirmiştir.

2018-2023 yılları arasında oda başkanlığı yapmıştır. Oda başkanı olduğu dönemde Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği disiplin kurulu başkanlığı yapmıştır.

Kurucu başkanlık ile birlikte üçüncü dönemi devam eden Harun Sağır, Seydikemer Belediye Başkan adayı olmak üzere 1 Aralık 2023 tarihinde oda başkanlığından ayrılmıştır.

Kuddusi Okkır kimdir? Kuddusi Okkır kimdir?

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulunan Harun Sağır, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İYİ Parti'den Seydikemer Belediye Başkan adayı gösterilmiştir ancak imzalanan ittifak protokolüne uyulmadığı gerekçesiyle adaylıktan çekilmiştir.

Harun Sağır evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi