Yaptığı şarkılarla ve danslarıyla adından söz ettiren Hande Yener yer yer gündeme geliyor. Hande Yener'in hayatı ve geçmişi merak ediliyor. Peki, Hande Yener kimdir? Hande Yener kaç yaşında, nerelidir? Hande Yener'in gerçek ismi ne? Hande Yener hakkında tüm detaylar içeriğimizde... 

Hande Yener kimdir?

Hande Yener, asıl adıyla Makbule Hande Özyener 12 Ocak 1973'te İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Bahariyeli bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Yıldız Yazıcı ile Erol Özyener (1934 - 30 Aralık 2012) çiftinin iki kız çocuğundan küçük olanıydı ve ablasıyla arasında beş yaş fark vardı. Adlarından biri olan Makbule, aynı zamanda babaannesinin adıydı.

Ankara’da 2010 Model MERCEDES-BENZ Marka araç icradan satılıktır Ankara’da 2010 Model MERCEDES-BENZ Marka araç icradan satılıktır

Ekonomik açıdan orta hâlli bir ailesi vardı. Annesi Yıldız ev kadınıydı, babası Erol ise bir dönem profesyonel olarak futbolculuk yapmış ve Ford Otosan'da çalışmıştı. Erenköy'de büyüyen Hande'nin şarkıcı olma isteği çocukken başladı, ortaokuldan sonra konservatuvara gitmeyi çok istedi; ancak ailesinin buna izin vermemesiyle Erenköy Kız Lisesi'ne başladı. Liseyi ikinci sınıfta bıraktı, lisedeki durumundan "Vatandaşlık dersi öğretmeni bana kafayı takmıştı, üstüne bir de edebiyattan çaktım, imtihanlara bile girmedim. Müzik notlarım hep 10'du." sözleriyle bahsetti. Babasının alkole olan düşkünlüğü yüzünden anne ve babasının kendisi 17 yaşındayken boşandığını belirten Yener, "büyük acılar çektiğini" ifade etti.

Gümrük komisyoncusu Uğur Kulaçoğlu ile 1990'da Fatih'te evlendi. Aynı yıl Ekim'de oğlu Çağın doğdu.

Erken yaşta evlenmesi yüzünden yaşı ilerledikçe eşi Uğur ile çeşitli konularda çatışmaya başladı. Bu yüzden 1994'te eşinden boşandı.

Bu dönemde şan hocası Erdem Siyavuşgil'e gitti ve ondan solist olabilme yeteneğinin olduğunu duydu. Bunun üzerine hep örnek aldığı Sezen Aksu'ya ulaşma çabalarını artırarak şan dersi almaya başladı. Suadiye'deki Mudo mağazasında tezgâhtarlık yaparken buradan ayrılarak ünlü sanatçıların sık sık uğradığını bildiği Ali AltaModa mağazasında, "buraya gelen ünlülere sesini dinleterek Aksu'ya ulaşmak" amacıyla çalışmaya başladı.

Aksu'nun telefon numarasını bularak her gün geri vokallik için bir not bıraktı ancak yine de Aksu'yla iletişime geçemedi. Nilüfer, Şehrazat ve Sertab Erener dahil olmak üzere çalıştığı mağazaya gelen birçok şarkıcı, kendisinin Aksu'ya ulaşma isteğini cevapsız bıraktı. Hande'nin şarkıcı olma konusunda umudunu kestiği bir dönemde mağazaya gelen Hülya Avşar, onu dinleyerek Aksu'dan bir randevu alacağını söyledi.

Nisan 1993'te Avşar aracılığıyla Aksu ile görüşen Hande, bu görüşmede "Yalnızlık Senfonisi" ve "Oyun Bitti" şarkılarını seslendirdi. Aksu'nun beğenisini kazanınca onun yanında çalışmaya başladı ve toplamda şarkıcıya iki yıl geri vokallik ve asistanlık yaptı. Ayrıca 1994'te Cem Özer'in sunduğu Laf Lafı Açıyor programında orkestra solisti olarak televizyona çıktı. Barlarda çalışmak için Aksu'nun yanından ayrılarak birkaç yıl Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sahneye çıktı.

Albüm hazırlamak isteyince tekrar Aksu'nun yanına dönerek albüm çalışmalarına başladı.

Aksu'nun tavsiyesi üzerine DMC ile anlaşma imzaladı.

Kaynak: Haber Merkezi