Hamburg polisinden yapılan açıklamada, Hamburg Havalimanı'nda önceki gün yerel saatle 20.00 civarında 4 yaşındaki kızının bulunduğu aracıyla kapıyı kırarak aprona giren, havaya iki el ateş eden ve aracının camından molotofkokteyli fırlatan silahlı kişinin neden olduğu "rehine olayının" sona erdiği kaydedildi. Açıklamada, aracından inen şüphelinin direnmeden gözaltına alındığı ve kızının durumunun iyi olduğu belirtildi.

Lübnan'daki havaalanında ‘pager’ ve ‘walkie-talkie’ olarak bilinen iletişim cihazlarının kullanımı yasaklandı Lübnan'daki havaalanında ‘pager’ ve ‘walkie-talkie’ olarak bilinen iletişim cihazlarının kullanımı yasaklandı

Olaydan sonra uçak trafiği durdurulan havalimanında, önceki gün toplamda 27 uçak seferiyle 3 bin 200 yolcunun etkilendiği ifade edilmişti. 139'u gidiş ve 147'si geliş olmak üzere 286 seferin planlandığı bugün 126 seferin iptal edildiği, 5 seferin diğer havaalanlarına yönlendirildiği açıklanmıştı.

Hamburg Havalimanından yapılan son açıklamada, uçak seferlerinin yeniden başlatıldığı, hala gecikmeler ve iptaller olabileceği aktarılarak, yolculardan hava yolu şirketleriyle iletişime geçmeleri talep edildi.

Polis kaynaklarına göre, "rehin alma olayı" velayet anlaşmazlığından kaynaklandı. Aşağı Saksonya eyaletinde yaşayan baba aracıyla Hamburg Havalimanı'na gelmeden önce, anne polisi arayarak eşinin çocukla birlikte havalimanına gittiğini haber verdi.

Alman basınına göre, kızını rehin alan 35 yaşındaki baba, Türkiye'ye gitmek istiyordu.

Editör: Deniz Dalgıç