Elips Haber yazarı Emrah Gülsünar ‘Instagram yasağının gerçek motivasyonları’ başlıklı yazısında İnstagramın neden yasaklandığını ve arkasında yatan temel nedenleri yazdı.

CHP’li Özçağdaş: Öğretmen atamasında mülakat sonuçları açıklanıp geri çekildi CHP’li Özçağdaş: Öğretmen atamasında mülakat sonuçları açıklanıp geri çekildi

İktidarın birçok konuda çifte standart uyguladığını belirten Gülsünar, “Filistin’le ilgili atılabilecek bir dolu adım varken iktidar bunları atmıyor. Örneğin, İsrail’le ticareti aylarca kesmedi. Şimdi görünürde kesti ama aslında ticaret üçüncü ülkeler üzerinden devam ediyor. Azerbaycan petrolü Türkiye üzerinden İsrail’e ve İsrail ordusuna akmaya devam ediyor. İktidar bu alanların hiçbirisinde elle tutulur bir adım atmazken Instagram’ı erişime kapatıyor. Neden? Çünkü Filistin’i meşru bir gerekçe gibi kullanarak aslında başka amaçlar güdüyor. Hem Instagram gibi platformları kendi otoriter kurallarına tabi kılmak istiyor hem de seküler orta sınıfın yaşam tarzını bir miktar daha kısıtlamaya çalışıyor” dedi.

Emrah Gülsünar’ın konu ile ilgili yazısının tamamı için..

Kaynak: Haber Merkezi