Haldun Taner kimdir? Haldun Taner nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Haldun Taner’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Haldun Taner kimdir? Haldun Taner kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Haldun Taner’in biyografisini haberimizde derledik.

TÜİK nüfus istatistikleri Portalının verilerine göre, 2023'te erkek bebeklere en çok verilen ad hangisi olmuştur? TÜİK nüfus istatistikleri Portalının verilerine göre, 2023'te erkek bebeklere en çok verilen ad hangisi olmuştur?

Haldun Taner kimdir?

Haldun Taner Türk öykü ve tiyatro yazarı olup aynı zamanda kabare yazarlığı da yapmıştır. Öğretim üyesi ve aynı zamanda gazetecidir. Haldun Taner epik tiyatro türünde eserlerini ortaya koymuştur. İstanbul üniversitesinde eğitim görmüştür.
Haldun Taner Gürcü asıllı bir aileden gelmektedir. 1915 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Gürcülerden Tavidgirilzlere soyu dayanmaktadır. 1915 yılında İstanbul'da doğan Haldun Taner'in babasının ismi Ahmed Selahaddin'dir. Son Osmanlı Meclis-i Mebusan meclisi bir babası vardır. Babasının vatana hizmetleri oldukça fazladır. Galatasaray lisesinde eğitim hayatını sürdürmüş olan Haldun Taner Galatasaray lisesinde eğitim görürken edebiyata ilgi duymuştur.

Haldun Taner eğitimini tamamladıktan sonra Ankara üniversitesine başlamıştır. Burada dil ve tarih coğrafya fakültesine başlamıştır. Tercüman gazetesinde gazetecilik yapmış ve burada köşe yazıları ile Türkiye'de ünlenmiştir. Tercüman gazetesinde tam olarak 8 yıl boyunca köşe yazarlığı yapmıştır. Bu tarihten itibaren oyun yazarlığı da yapmıştır.

Editör: Ateş Çatıkkaş