DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak yerine kayyum atanmasına tepki gösteren, DEM Parti milletvekilleri ve vatandaşlar, Bulvar Caddesi'nde bir araya geldi. 

Hakkari'ye gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır, DEM Parti milletvekillerinin de içerisinde bulunduğu kalabalık tarafından karşılandı. Van, Diyarbakır, Mardin ve ilçe belediye eş başkanları, DEM Parti milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık grup, sık sık "Kayyım istemiyoruz, irademizi istiyoruz" sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şerif ile üçlü toplantı yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şerif ile üçlü toplantı yaptı

Kalabalık grup, daha sonra çarşı merkezine yürüyüşe geçti. Bulvar Caddesi'ndeki eski belediye binasına kadar yürüyen grubun önünü kesen polis ekipleri, yürüyüşe izin vermedi. Yürümek isteyen gruba polis, göz yaşartıcı bomba ile müdahale etti. Öte yandan DEM Parti'li bazı milletvekillerinin çarşı merkezindeki oturma eylemi sürüyor.

Polis, gruba plastik mermi ile müdahale etti.

Hakkari (1)

Hatimoğulları: Bizler birer Filistinli Hanzala'yız. Yüzümüzü güneşe döndük

Ablukaya tepki gösteren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "İsrail, Filistin'i işgal ettiği dönemde o Hanzala tiplemesini herkes bilir ve tanır. Hanzala küçücük bir Filistinli çocuktur ve İsrail askerlerinin çocukların başını ezerek İsrailli kadın ve çocuklara işkence etmelerine, katletmelerine karşın onları protesto etmek için Hanzala sırtını dönmüştür ve yüzünü güneşe vermiştir. Biz de şu an aynısını yapıyoruz. Şu anki sözümü sadece şu anki eylemimizi açıklamak için kullandım. Bizler birer Filistinli Hanzala'yız. Yüzümüzü güneşe döndük. Yüzümüzü İsrail'in faşizmine karşı, buradaki temsiliyetine karşı sırtımızı onlara dönüyoruz" dedi

Kaynak: ANKA / DHA