Özel ve Özdağ'dan 'bozkurt işareti' açıklaması Özel ve Özdağ'dan 'bozkurt işareti' açıklaması

Gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Hakkari Belediye'sinin seçilmiş eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında 2014 yılında açılan davanın 61'inci duruşması bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Milletvekillerinin ve gazetecilerin adliyeye girmesine izin verilmedi

Artı Gerçek’ten Rojhat Abi’nin haberine göre, Duruşma öncesi Hakkari Adliyesi polis tarafından barikatlar ve zırhlı araçlar ablukaya alındı. Milletvekillerinin ve gazetecilerin adliyeye girmesine izin verilmedi. Sadece sınırlı sayıda avukatın duruşma için adliyeye girmesine izin verildi. DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal kendilerini engelleyen polislerle tartıştı. Halk, 'Sıddık Akış irademizdir' sloganları ile Hakkari Adliyesi önünde beklemeye başladı.

“Yaptığım her şeyin arkasındayım”

Duruşmanın başlamasıyla birlikte Hakkari Belediye Eşbaşkanı Akış da savunmasına başladı. Kayyım atanmasına gerekçe yapılan davanın savcısı D.Y.'nin FETÖ firarisi olduğunu hatırlatan Akış, davanın siyasi olduğunu vurguladı. Akış, "Benim başım dik. 53 yaşındayım, bunca yıldır mücadele ediyorum, mücadele etmeye devam edeceğim. Benim kaçtığıma ilişkin haberlerin yapıldığını duydum. Ben asla kaçma girişiminde bulunmadım. Yaptığım her şeyin arkasındayım. Siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Ben barış dedim, kardeşlik dedim, adalet dedim, eşitlik dedim, özgürlük dedim. Halen diyorum. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm, bundan sonrada öyle yapacağım" diye konuştu.

“FETÖ’cü savcının iddianamesiyle yargılanmak istemiyorum”

"Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum" diyen Akış, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Başım dik bir şekilde karşınızdayım. Yeniden iddianame hazırlanmasını talep ediyorum. FETÖ'cü bir savcının hazırladığı iddianame ile yargılanmak istemiyorum. Sizden tahliye ya da beraat talep etmiyorum. Sadece vicdanınıza bırakıyorum kararı. Ben bugüne kadar şerefimle, bu halkın tek kuruşuna dokunmadan görev yaptım. Neden 4 ay önce değil? Neden 1 yıl önce değil. Neden 4 yıl önce yapılmadı bu yargılama? Bu yargılamanın siyasi olduğunu biliyorum."

Kaynak: Artı Gerçek