Süper Lig'in 15. haftasında Eryaman Stadı'nda oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının sonunda Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'yla birlikte sahaya girip hakem Halili Umut Meler'i darp eden iki kişiyle ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Darp eden isimlerden birisinin Yunus Şahin olduğu öğrenildi. Peki Yunus Şahin tutuklandı mı? Yunus Şahin kimdir? Yunus Şahin ne ifade verdi? Detaylar haberimizde...

Hakeme saldıran Yunus Şahin kimdir?

Kulüp tarafından VIP bilet alarak sahaya hiren Yunus Şahin, maç sırasında Hakem Halil Umut Meler'e saldıran isimler arasında. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüphelilerin Ankara Batı Başsavcılığına verdikleri ifadeler de ortaya çıktı. Yunus Şahin ifadesinde, tekme attıklarını ama değip değmediğini bilmediklerini söyledi.

Kerim Çomoğlu kimdir? Kerim Çomoğlu kimdir?

PFDK'den açıklama

MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü görevlisi ŞAHİN YUNUS ŞAHİN'in aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca, "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca ve "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca 12.12.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi.

PFDK'ye sevkedilen isimlerden Faruk Koca, Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandılar.

Editör: Halide Tonga