• DOLAR 32,66 %0.32
  • EURO 35,56 %0.42
  • ALTIN 2.506,82 %1.60
  • BİST100 10.852 %-0.19
  • BITCOIN 56.900 %3.08
  • ETHERIUM 3.002 %2.44
28°

Kenya Haberleri

Kenya haberleri ve güncel Kenya gelişmeleri, Kenya ile ilgili tüm video, Kenya fotoğrafları ve Kenya haberleri Elips Haber - 'Herkese eşit yaklaşır' sitemizde


Dünya

Avrupa Birliği (AB) ile Kenya arasında karşılıklı ticareti ve yatırımları artıracak anlaşma yürürlüğe girdi.

Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kenya Devlet Başkanı William Ruto ile yaptığı telefon konuşmasında, ülkede protestoların yol açtığı gerginliğin düşürülmesine...

Dünya

Kenya'da dün düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 23'e yükseldiği açıklandı.

Dünya

Doğu Afrika ülkesi Kenya, yaşanan kaos ve şiddet olaylarını durdurmak için Haiti'ye 400 kişilik polis gücü gönderdi.

Dünya

ABD Başkanı Joe Biden, Kenya'yı "NATO üyesi olmayan önemli bir müttefik" olarak nitelendirdi.

Dünya

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, vergi zammını öngören "2024 Finans Tasarısı"nı protesto eden göstericilere "diyalog" çağrısı yaptı.

Dünya

Everest'te ölü bulunan Kenyalı dağcı Cheruiyot Kirui'nin bedeni bulunduğu yerde bırakılacak.

Dünya

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, geçen hafta ABD'ye düzenlediği resmi ziyaretinde uçak parası ödemesine "arkadaşlarının" yardım ettiğini söyledi.

Dünya

Kenya’nın Mai Mahiu kentinde şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 52 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Gündem

Kenya'da bir çalıştaya davet edilen 40 yıllık akademisyen Levent Sevgi, havalimanında yetkililer tarafından "vizeniz yok" diyerek geri çevrildi.

Dünya

Kenya'da nisan ortasından bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde yaşamını yitirenlerin sayısının 277'ye yükseldiği bildirildi.

Dünya

Kenya ile Somali'nin, savunma alanında işbirliği anlaşması imzaladığı bildirildi.

Dünya

Kenya'da yaklaşık 3 haftadır etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 228'e çıktığı bildirildi.

Dünya

Kenya'da yaklaşık 2 haftadır etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 210'a çıktığı bildirildi.

Dünya

Kenya'da yaklaşık 2 haftadır etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 188'e çıktığı bildirildi.

Dünya

Kenya'da yaklaşık 2 haftadır etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 169'a çıktığı bildirildi.

Dünya

Kenya'nın batısındaki Old Kijabe Barajı'nın çökmesi sonucu 42 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünya

Kenya'da devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi.

Dünya

Kenya’daki askeri helikopter kazasında can kaybı 10’a yükselirken, hayatını kaybedenler arasında Kenya Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla’nın da bulunduğu açıklandı.

Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Kenya Devlet Başkanı William Ruto, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Haiti'deki güvenlik krizini ele aldı.

Dünya

Kenya'da bir tarikat lideri, ülkenin doğusundaki uzak bir ormanda sığ mezarlarda gömülü 400'den fazla ceset bulunmasının ardından cinayetle suçlandı.

Dünya

Kenya'da ödüllü dövüşçü boğa Inasio, uzun süredir bakıcısı ve eğitmeni olan Kizito Moi'yi öldürdü.

Dünya

Ugandalı atlet Benjamin Kiplagat'ın Kenya'da bıçaklanarak öldürüldüğü bildirildi.

Dünya

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Suudi Arabistan'a 2 bin 500 kişilik bir kalifiye işçi grubunun gönderileceğini açıkladı.

Dünya

Kenya'da kasım ayı ortasından bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 120'ye yükseldiği bildirildi.

Dünya

Kenya'da sağanakların yol açtığı sel ve taşkınlar nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yerinden oldu.