Elips TV’de yayınlanan Arka Plan programının konuğu olan CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin Türkiye gündemi ve sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Son 6 yılda 60 milyon insanın sosyal yardıma başvurduğunu belirten Tekin, şuanda da 26 milyon vatandaşın sosyal yardımla geçindiğine dikkat çekti.

‘Türkiye’nin üçte biri derin yoksullukla mücadele içerisinde’

Gürsel Tekin’in Elips Tv’de yaptığı açıklamalar şöyle;

60-70-80li yıllarda çok zengin değildik derin yoksulluk içerisinde değildik. Millet köyünde kasabasında kendi temel ihtiyacını karşılayabiliyordu. Aç değildi, açlıkta değildi. Sonradan ne olduysa son 40 yılda iktidarların şehirlere teşvikleriyle köyde kasabada üretimden kopup şehirlere göç başladı. Son 6 yılda 60 milyon insan sosyal yardıma başvuruda bulunmuş. Bu dehşet bir şey, dün bakanlığın açıklamasına göre 26 milyon vatandaş şuanda fiilen sosyal yardımla geçiniyor. Türkiye’nin üçte biri derin yoksullukla mücadele edecek duruma gelmiş. Bu ülkede yolsuzluk bitmediği sürece asla yoksulluk bitmez, milli gelir yükselse de bitmez.

CHP, tasarruf tedbirleri düzenlemesinin bazı hükümlerinin iptali için AYM'ye başvurdu CHP, tasarruf tedbirleri düzenlemesinin bazı hükümlerinin iptali için AYM'ye başvurdu

“Yoksulluğu bitireceklerdi, yolsuzluğun hortumları kesilecekti, yasaksız bir Türkiye yaratacaklardı”

AK Parti’nin ilk gelişinde vaat ettiği 3 şeyi de biliyorsunuz, yoksulluğu bitireceklerdi, yolsuzluğun hortumları kesilecekti, yasaksız bir Türkiye yaratacaklardı. Düşünebiliyor musunuz? Ana muhalefet lideri Cumhuriyet halk partisi başkanının bile özgürlük alanı olmadığı yargılanabileceği siyasal yasağın oluşacağı bir hale geldik Ak Parti’nin yasaksız Türkiye’si demek ki böyleymiş.

“Gidişat iyi değil bu gidişatı erken seçimle durdurabilirsiniz”

Tutuklu milletvekili ile ilgili anayasa mahkemesinin çok somut kararı olmasına rağmen Türkiye büyük millet meclisi Can Atalay milletvekilliğini kendisine teslim etmiş komisyona seçmiş yetmemiş alt komisyona seçilmiş, hukuken bir milletvekilinin elde edebileceği tüm imkanları teslim almış ama hapisten çıkamıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulda alınan kararın gereği bir yazı yazılıp gönderilecekti o yazı gönderilemedi tutuklu milletvekili görevini yapamaz hale geldi. Gidişat iyi değil bu gidişatı erken seçimle durdurabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi