Gündoğdu Gıda halka arz oluyor. Kaç gün sürecek? Kaç lot verecek? Hisse kodu nedir? Hisse fiyatı ne kadar? Eşit mi oransal dağıtım mı olacak? Hangi bankalarda var? İşte ayrıntıları...
 

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından halka arz onayı alan, Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri hisseleri 35 liradan halka arz edilecek.

Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş şirketi %100 oranla Zülküf Kopuz’a aittir. Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri, 1975 yılında İstanbul Unkapanı Gıda çarşısında kuruldu. Üsküdar’da Genel Müdürlüğü bulunmakla birlikte Manisa Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesislerinde peynir çeşitleri, toplu tüketim, ulusal market zincirleri ve discount ve ev dışı tüketim kanallarına hizmet sunuyor. Yurtdışındaki müşterilerin de taleplerine cevap veriyor.

Manisa OSB’de 15.000 metrekare alana kurulu 3.000 metrekarelik fabrikada üretimini sürdürüyor. 2011-2013 yılları arasında TOBB, TEPAV ve AllWorld Network’ün öncülüğünde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerine küresel ölçekte dikkat çekmek için düzenlenen “Türkiye 100 Projesi”nde, en hızlı büyüyen 100 şirket arasına girdi.

Dağıtım yöntemi nedir?

Gündoğdu Gıda Süt lotları yatırımcılara tamamı eşit dağıtım olarak dağıtılacak. T1 T2 bakiye ile katılım mümkün olacak.

Nerede kullanılacak?

Yüzde 85 İşletme sermayesi.

Yüzde 15 Güneş enerjisi santrali (GES) kurulumu işletmesi.

Halka açıklık oranı ne kadar?

Gündoğdu Gıda halka açıklık oranı 25,64%’dür. Toplamda 10 milyon adet lot dağıtılacaktır.

Orhan Erdemir kimdir? Orhan Erdemir kimdir?

Fiyat istikrarı ve hedefleri

Fiyat istikrarı planlanmamaktadır.

1 yıl ortak satışı yapılmayacak.

1 yıl ihraçcı satışı yapılmayacak.

Ayrıca şirket sahibi halka arz tarihinden itibaren 1 yıl süre ile sahip olduğu payları, halka arz fiyatının altında bir fiyattan satmayacağını taahhüt etti.

Kaç lot dağıtacak?

Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri San. ve Dış Tic. A.Ş. halka arzında toplam 10.000.000 lot hissenin dağıtımı yapılacaktır. Halka arza 750 bin kişinin katılması halinde 13-14 lot, 1 milyon kişinin katılması halinde 10-11 lot, 1,5 milyon kişinin katılması halinde 6-7 lot hisse dağıtımı yapılması beklenebilir.

Kaynak: Haber Merkezi