Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde, belediye çalışanları Duygu K., geçen yıl Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'ın kendisi taciz ettiğinden şikayet ederek şikayetçi oldu. Demirtaş hakkında 'Cinsel taciz, sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı' suçlamalarından dava açıldı. 31 Mart'taki yerel seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilen Demirtaş, Ereğli 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılandığı davanın 5'inci duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Demirtaş, Duygu K., Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı ile taraf avukatları katıldı. Suçlamaların siyasi kumpası olduğunu öne süren Başkan Demirtaş, “Madem böyle bir ses kaydı Duygu K.'nin elindeydi, neden 1-1,5 yıl kadar bekledi. Bu bahsettiğim süreç boyunca da katılarak benimle iletişim kurmaya devam etti, benim doğum günümü kutladı ve ayrıca 2014 yılından itibaren katılmanın ilaç tedavi masraflarını da kendi şahsım olarak ben üstlenmekteydim. Suçsuzum, beraatime günlük karar belgesini talep ediyorum” dedi.

Birden fazla kez taciz iddiası

Söz konusu Duygu K.'nın şikâyetlerinin devam ettiğini söylerken, avukatı ise şöyle konuştu:

“Sanığın saldırgan eylemi tek bir eylem değildir. Müvekkilim işe başladıktan sonra sürekli olarak bu faaliyetlere maruz kalır. Ancak delillendirilebilen tek bir eylem olduğu için yargılama bu eylem üzerinden devam etmektedir. Bu nedenle sürekli arz eden sanığın bu duruma ilişkin müvekkilimin soruşturma aşamasında, sanık tarafından diğer olaylar da anlatılmış olabilir. Herhangi bir delil niteliğinde değildir.”

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına davayı takip eden avukat, “Sanık faaliyetlerinde beyanda tanıklar için belediyede çalışanlar bulunan kişilerdir. Tüm bu gerekçelerle sanığın atılımcı suçlardan cezalandırmasını talep ediyoruz” dedi.

Fabrikada boya kazanı patladı: 1 yaralı Fabrikada boya kazanı patladı: 1 yaralı

Hapis cezası

Hakim, Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında, 'Sarkıntılık yapmak cinsel saldırı' suçundan 'hizmet yayılımının şiddetini arttırarak kullanmak' uzamasını artırmak ve 'geleceği üzerindeki olumsuz etkileri' göz önüne alarak indirim uygulanarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Demirtaş ayrıca cinsel taciz suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak taciz cezası hükmünün açıklanması geri bırakıldı.

Kaynak: DHA