Erdoğan Tunç kimdir? Erdoğan Tunç kimdir?

Gülriz Sururi kimdir? Gülriz Sururi nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Gülriz Sururi’nin kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Gülriz Sururi kimdir? Gülriz Sururi kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Gülriz Sururi’nin biyografisini haberimizde derledik…

Gülriz Sururi kimdir?

Gülriz Sururi, 24 Temmuz 1927 tarihinde dünyaya geldi. 1962'de Engin Cezzar'la birlikte Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu'nu kurdu.

Keşanlı Ali Destanı ve Kaldırım Serçesi'ndeki rolleri ile tanınır. 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen devlet sanatçısı unvanına layık görülen Gülriz Sururi'nin Anı, roman, öykü türlerinde kitapları da bulunur.

İlk kez 1942'de İstanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Bölümü'nde sahneye çıkan Gülriz Sururi İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro ve Şan bölümlerinde eğitim de aldı.

Muammer Karaca Topluluğu, Dormen Tiyatrosu onun rol aldığı bazı topluluklardır. Onlarca ödüle layık görülen Gülriz Sururi, Dramdan güldürüye ve müzikli oyuna dek her çeşit eserde rol aldı.

31 Aralık 2018'de 89 yaşında vefat etti.

Kaynak: Haber Merkezi