Dilan ve Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından serveti sebebiyle mercek altına alınan sosyal medya fenomenlerinden yeni isimler gündeme gelmeye başladı. Son olarak ‘Suç örgütüne üye olma' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından gözaltına alınan Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşlerin ifadeleri ortaya çıktı. 

Gözaltına alınarak emniyete ifade vermeye götürülen Candan kardeşlerin, ilk ifadeleri dikkat çekti. 2020, 2021 ve 2022 yılları boyunca toplamda 79 kişiyi dolandırmak, 'suç örgütüne üyelik' ve 'suç gelirlerini aklama' suçlarından dolayı gözaltına alınan Bahar ve Nihal Candan, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde ifade verdi.

''Eski sevgilimin gerçek adını uzaklaştırma kararı çıkarttığımda öğrendim''

2023 Mayıs ayında düzenlenen bir operasyon sonucu tutuklanan dolandırıcılık çetesinin lideri, eski polis Onur Apaydın ile olan ilişkileri hakkında sorgulanan kardeşler, iddiaları reddetti. Apaydın'ın eski sevgilisi olduğunu söyleyen Nihal Candan, ''Apaydın'ın adını Kaan Hamzaoğlu olarak biliyordum. Uzun süre önce ayrıldık, hakkında bir süre uzaklaştırma kararı da aldırmıştım. Adını öyle öğrendim'' dedi. Candan, ''O dönem eski sevgilim ile gece kulübü ve restoranlara gittim. Ben herhangi bir dolandırıcılık organizasyonun içinde bulunmadım'' diye konuştu.

''Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı''

Bahar Candan'a ise, sosyal medyada 'Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı' notuyla yaptığı paylaşım soruldu. Candan, paylaşımda yanlışlıkla 12 yazdığını, aslında 2 yazacağını söyledi. Amacının sadece espri yapmak olduğunu ifade etti.

İki kardeş, dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamalarını kabul etmediklerini vurguladılar. 

Cübbeli Ahmet İstanbul’da saldırıya uğradı: 1 kişi gözaltına alındı Cübbeli Ahmet İstanbul’da saldırıya uğradı: 1 kişi gözaltına alındı

Editör: Betül Vural