AB, YouTube, Snapchat ve TikTok'tan bilgi talep etti AB, YouTube, Snapchat ve TikTok'tan bilgi talep etti

ABD’li teknoloji şirketi Google, 2024 yılının ikinci işten çıkarma dalgasıyla karşı karşıya geldi. Önceki hafta Google Asistan ve AR mühendislik ekibinden binden fazla çalışanını ten çıkardığını açıklayan Google, bu hafta reklam departmanından yüzlerce çalışanı ile yollarını ayırıyor. İşten çıkarımın temel nedeni olarak yapay zeka öne sürülüyor.

Yapay zeka, Google’da yılın 2. işten çıkarımın nedeni oldu

The Information, Google'ın 30 binden fazla kişiden oluşan reklam satış birimini, müşterilerin Google Arama ve YouTube gibi amiral gemisi ürünlerde daha fazla reklam satın almasına yardımcı olmak için makine öğrenimini kullanmak için tekrar düzenlemeyi planladığını açıkladı. Kesintiler, şirketin donanım ve mühendislik bölümlerinde binden fazla çalışanın işten çıkarılmasının ardından birkaç gün sonra gerçekleşti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada "Her yıl, reklam müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak üzere ekibimizi yapılandırmak için sıkı bir süreçten geçiyoruz. Müşterilerimizi hizmet ihtiyaçlarını karşılamak için doğru uzman ekiplerle ve satış kanallarıyla eşleştiriyoruz. Bunun bir parçası olarak, dünya çapında birkaç yüz rol ortadan kaldırılıyor ve etkilenen çalışanlar, ekipteki veya Google'ın başka yerlerindeki açık rollere başvurabilecek" ifadelerine yer verildi.

Teknoloji şirketlerindeki işten çıkarma eğilimi devam ediyor. Örneğin Amazon, video oyunu yayın hizmeti Twitch, Prime Video, MGM Studios, 2024 yılının ilk iki haftasında yüzlerce işçiyi işten çıkardı. Meta, Unity ve Duolingo 2024 yılında çalışanlarını işten çıkaranlar kervanına katıldı.

Bu arada şirketin, OpenAI gibi rakiplere kapılmalarını önlemek amacıyla yapay zeka birimi DeepMind'deki seçkin araştırmacılara milyonlarca dolarlık hisse senedi akıttığı ifade ediliyor.

Kaynak: Bloomberg