Bitcoin madencisi Core Scientific, CoreWeave ile güçlerini birleştirdi Bitcoin madencisi Core Scientific, CoreWeave ile güçlerini birleştirdi

Teknoloji devi Google, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Universal Analytics hizmetlerinin sona ereceğini duyurdu. Daha önce açıklanan bu değişiklikle birlikte Google Analytics 4 (GA4) mülkleri, Universal Analytics'in yerini alacak. Bu tarihten itibaren, Universal Analytics kullanıcı arabirimi ve API'leri üzerinden verilere erişim sağlanamayacak.

Verilerinizi Dışa Aktarın

Universal Analytics mülklerinden verilerinizi kaybetmemek için şimdi indirmeniz veya dışa aktarmanız gerekiyor. Google Analytics Yardım Merkezi'nde verilen yöntemlerle bu işlemi gerçekleştirmezseniz, verileriniz Google tarafından kalıcı olarak silinecek ve geri getirilemeyecek. Eğer Universal Analytics 360 mülklerinizden geçmiş verilerinizi BigQuery'ye aktarmayı planlıyorsanız, bu işleme hemen başlamanız önemle tavsiye ediliyor.

Ürün Entegrasyonları

Reklamveren, yayıncı veya diğer ürün entegrasyonları aracılığıyla erişilen ya da kullanılan Universal Analytics verileri ve ayarları, hizmetler durdurulduğunda kullanılamayacak. Örneğin:

  1. Universal Analytics hedefleri ve e-ticaret işlemleri, yeni dönüşümleri ölçmeyi durduracak (örneğin, bağlı reklam hesaplarında). Söz konusu dönüşümler Akıllı Teklif ile birlikte kullanılırsa bu durum reklam kampanyası performansını etkileyebilir.
  2. Universal Analytics kitle listeleri kapatılacak. Bu durum reklam kampanyasında medya öğelerinin kullanımını ve reklam kampanyası performansını etkileyebilir.
  3. User Deletion API aracılığıyla Universal Analytics verilerini silme istekleri dahil, Universal Analytics mülkleriyle ilgili API istekleri başarısız olur. Bununla bağlantılı olarak Looker Studio gibi API kullanan araçlar hiçbir Universal Analytics verisini göstermez.
  4. Universal Analytics 360 mülklerinden geçmiş verilerin BigQuery'ye aktarılması ve geriye dönük eklenmesi yalnızca 30 Haziran 2024'e kadar ve bu tarihte istenebilir. Dışa aktarılmış veriler BigQuery'de tutulmaya devam eder.
  5. Google Analytics'teki İlişkilendirme (beta) kapsamında olan İlişkilendirme projeleri silinir.

Geçiş Rehberi

Google, GA4 mülklerine henüz tamamen geçmemiş olan kullanıcıları, geçiş rehberini takip ederek süreci hızlandırmaya davet ediyor. Bu değişikliklerin etkisini en aza indirmek ve verilerinizi korumak için Google Analytics 4'e geçiş yapmanız büyük önem taşıyor.

Google'ın duyurduğu bu önemli değişiklikler doğrultusunda kullanıcıların gerekli adımları atmaları ve verilerini güvence altına almaları gerekiyor. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Universal Analytics hizmetlerine erişim sağlanamayacağından, geçiş sürecine hemen başlamanız öneriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi