Giovanni van Bronckhorst kimdir? Giovanni van Bronckhorst nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Giovanni van Bronckhorst’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Giovanni van Bronckhorst kimdir? Giovanni van Bronckhorst kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Giovanni van Bronckhorst’ın biyografisini haberimizde derledik…

Giovanni van Bronckhorst kimdir?

Giovanni van Bronckhorst, 5 Şubat 1975 tarihinde Hollanda'da dünyaya geldi. Bronckhorst, henüz 6 yaşında Rotterdam'da yerel bir amatör genç takım olan 'Linker Maas Oever'de forma giymeye başladı. Daha sonra Feyenoord'un gençlik akademisine katılan Bronckhorst, 1990 yılında 15 yaşındayken ilk imzasını atarak profesyonel futbol kariyerine başladı. 1993 yılında RKC Waalwijk takımında ilk lig maçına çıktı. 

TRT 1 | Türkiye – Hollanda maçı canlı izle TRT 1 | Türkiye – Hollanda maçı canlı izle

Endonezya asıllı Hollandalı teknik direktör, futbol kariyerine orta saha oyuncusu olarak başladı. İlerleyen dönemlerde sol bek mevkine geçen Giovanni van Bronckhorst, 1996 ile 2010 yılları arasında Hollanda milli takımında forma giydi.

Kaynak: Haber Merkezi