Gazze'de Hamas yönetimine bağlı sağlık bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den beri bölgeye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 9 bin 227'ye yükseldiğini açıkladı. Bu kişilerin 3 bin 826'sının çocuk olduğunu belirten bakanlık, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi için Ankara'dan yardım talebinde bulundu.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan bakanlık sözcüsü Dr. Eşref el Kudra, Refah Kapısı'ndan yaralıların çıkışının yetersiz kaldığını söyledi. Sözcü, "Sağlık durumu kritik olan en az 800 hastanın Gazze'den çıkarılması gerekiyor. Bu vakaları, hastane sisteminin çökmekte olduğu Gazze'de tedavi edemeyiz. Son birkaç günde çok sayıda ağır yaralı kişi öldü" dedi.

Kudra, Gazze Şeridi'nde bulunan tek kanser hastanesi Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin yakıt sıkıntısı ve saldırılar nedeniyle hizmetlerini durdurması konusunda da Ankara'ya çağrıda bulundu. Sözcü, "Türkiye cumhurbaşkanına, hükümetine ve halkına, Gazze'de kanser hastalarını tedavi eden tek hastanenin korunması için çağrıda bulunuyoruz. Hastane, yakıt sıkıntısı nedeniyle hizmet vermeyi tamamen kesti. Sadece Türk hastanesinin hizmet dışı kalması nedeniyle yaklaşık 12 kanser hastası öldü" ifadelerini kullandı.

25 ambulansın tamamen kullanılamaz hale geldiğini açıklayan Kudra, 1200 çocuğun Gazze'de hâlâ enkaz altında olduğunu, 136 sağlık çalışanının öldürüldüğünü, 126 hastane ile 50 tıp merkezinin ise hedef alındığını belirtti.

Gazze'de can kaybı 41 bin 870'e yükseldi Gazze'de can kaybı 41 bin 870'e yükseldi

Editör: Betül Vural