İsrail ve Hamas arasındaki yaşanan çatışmalara verilen 4 günlük ‘insani aranın’ son saatlerine girildi. İsrail Hamas arasındaki ateşkes yarın sabah 8.00’da sona erecek. Bütün dünya, ateşkesin uzatılıp uzatılmayacağına odaklandı.

İran, İsrail'in Lübnan'da telsizleri patlatarak düzenlediği saldırıyı kınadı İran, İsrail'in Lübnan'da telsizleri patlatarak düzenlediği saldırıyı kınadı

Biden: Amacımız çatışmalardaki duraklamanın devam etmesini sağlamak

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile insani duraklama ile ilgili olarak dün telefonda görüştü. Biden görüşmeye dair yaptığı açıklamada, "Amacımız çatışmalardaki bu duraklamanın yarından sonra da devam etmesini sağlamaktır  böylece daha fazla rehinenin kurtarıldığını görmeye devam edebilir ve ihtiyaç sahiplerine daha fazla insani yardım ulaştırabiliriz" ifadelerine yer verdi.

Hamas, ateşkesi uzatmaya istekli

AFP'ye konuşan bir kaynak, Hamas'ın ateşkesi uzatma konusunda istekli olduğunun sinyalini verdiğini ve grubun arabuluculara ateşkesi "iki ila dört gün" uzatmaya açık olduklarını söylediğini aktardı.

Harekete yakın kaynak, "Direniş, bu süre içinde 20 ila 40 İsrailli mahkumun serbest bırakılmasını sağlamanın mümkün olduğuna inanıyor" dedi.

Ateşkes uyarınca İsrail hapishanelerinde tutulan 150 Filistinli mahkûm karşılığında 150 rehine dört gün içinde serbest bırakılacaktı. Ayrıca her 10 İsrailli rehinenin serbest bırakılması karşılığında ateşkesin bir gün daha uzaması öngörülüyordu.

Editör: Selim Ercan