Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta 46 ev 140 kişinin etkilendiği bir toprak kayması meydana geldi. Ölen ya da yaralanın olmadığı olayın ardından büyük bir tehlike atlatan vatandaşlardan bazıları otellere yerleştirilirken; bazıları akrabalarının yanına gitti. Bazı mahalle sakinleri ise bir süre sonra tehlikeli olsa bile evlerine geri dönmek zorunda kaldı. Bölgedeki vatandaşlar, dün Gaziosmapaşa Belediye Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından kapılarına asılan tebligat ile bir kez daha zor durumda kaldı. Söz konusu tebligat ile vatandaşların 15 gün süre içerisinde evlerini boşaltması istendi. Ayrıca tebligatta su, elektrik, telefon ve doğal gaz gibi hizmetlerin 15 gün içerisinde kesileceği belirtildi.

Gaziosmanpaşa’daki toprak kaymasında yetkililer sorumluluk almıyor: Belediye ‘evleri boşaltın’ baskısı yapıyor Gaziosmanpaşa’daki toprak kaymasında yetkililer sorumluluk almıyor: Belediye ‘evleri boşaltın’ baskısı yapıyor

“Kiralar çok yüksek olduğundan ev bulamıyoruz”

Bölge sakinleri tahliye kararına tepki gösterdi. İstanbul’da kiraların çok yüksek olduğuna dikkat çeken mahalleli, belediyenin 5 bin 500 liralık kira yardımını yetersiz bulduğunu vurguladı. Gaziosmanpaşa’da meydana gelen toprak kaymasından etkilenen vatandaşlardan biri olan Umut Topal ise “Ev bulan çıktı ama bulamayan evlerine geri döndü. Yaklaşık 25-30 gündür evlerimizdeyiz. Kiralar çok yüksek olduğundan ev bulamıyoruz. Bizlere 50 bin lira PTT’ye yatırıldı. Belediye 5 bin 500 lira kira yardımı yapacağını belirtti. Ancak İstanbul’da kiralar 20 bin lira. Bu insanlar nasıl geçinecek? Hiç cevap yok” sözleriyle duruma isyan etti.

İstanbul'daki iki kadın cinayetine ilişkin yayın yasağı getirildi İstanbul'daki iki kadın cinayetine ilişkin yayın yasağı getirildi

“Hiçbir anlaşma yok: İnsanları mağdur ediyorlar”

Topal ilgili tebligata işaret ederek, “Bugün kapılarımıza bu yazıları astılar. 15 gün içerisinde evleri tahliye emri var. Hiçbir anlaşma hala yok. Bu kadar insanı mağdur ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Deniz Dalgıç