Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 'Barış Alper'e küfür' soruşturması Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 'Barış Alper'e küfür' soruşturması

Gazetecilik kariyerine 1990 yılında başlayan İsmail Hakkı Yılmaz, 63 yaşında hayatını kaybetti.

Yılmaz, Aktüel, Nokta, Radikal, NTV ve Milliyet gibi dergi, gazete ve TV kanallarında muhabir, editör, müdür ve yazar olarak çalıştı. Gazetecilik mesleğinin yanı sıra, 1990 yılından itibaren Yaprak Yayınevi, Haziran Yayınevi, Afa Yayınları ve İş Bankası Kültür Yayınları gibi yayınevlerine kitap ve dergi çevirileri yaptı.

Meslektaşı ve uzun yıllar birlikte çalıştığı Şükran Özçakmak, Yılmaz’ın vefatı üzerine şunları söyledi: “Güneşten ışık yontan sert adamlardan biriydi gazeteci İsmail Hakkı Yılmaz. Onu ilk 1994’te Nokta Dergisi’nde tanıdım. Tanıdığım en güzel insanlardan, hem öfkeli hem entelektüel olanlardandı. En dramatik olayı anlatırken bile güldüren hoş sohbetli dost insan İsmail Hakkı Yılmaz’ı bugün kaybetmişiz. Oysa daha birkaç gün önce telefonlaşmış, haziran ortalarında memleketim Arhavi’de buluşmaya karar vermiştik. Sevgili eşi İlknur Yılmaz ve tüm sevdiklerine sabır diliyorum.”

Kaynak: Haber merkezi