Elips Haber’de Muhammed Vefa’nın sunduğu Arka Plan programının konuğu olan gazeteci Deniz Büstani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad arasında yapılması tartışılan görüşmeye yönelik konuştu. Büstani, görüşmenin Ankara’da olmasının öngörülmediğini söyledi.

“Görüşme Bağdat veya Moskova’da olacak”

Suriye’nin başkenti Şam’da temaslarda bulunan gazeteci Büstani, “İlk görüşmenin Ankara'da olması çok muhtemel gözükmüyor. Ama görüşmenin olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Görüşmenin Bağdat ya da Moskova'da yapılması konuşuluyor" İfadelerini kullandı.

“Suriye’de Esad’ın Özgür özel ile görüşme gündemi yok”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Suriye ziyareti ile ilgili konuşan Büstani, "Esad ile Özgür Özel görüşmesini sadece Türkiye medyasında okuyoruz. Suriye'de böyle bir gündem yok. Suriye yetkilileri, CHP'den herhangi bir resmi temasın olmadığını söylüyorlar" dedi.

Erbakan tarih verdi: Ekonomik veriler Türkiye'yi erken seçime zorluyor Erbakan tarih verdi: Ekonomik veriler Türkiye'yi erken seçime zorluyor

CHP Özel’in Suriye’ye gideceğini duyurmuştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut katıldığı TV programında, Şam yönetimi ile temasa geçtiklerini belirterek ziyarete ilişkin olumlu yanıt aldıklarını duyurmuştu. Bulut, "Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede görüşme hangi tarih bunlar konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik Şam'dan da olumlu cevap geldi" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi