Ekonomideki dalgalanmalar, faiz oranlarını da artırdı. Vatandaşın krediye erişiminin zorlaşması, ikinci el araç piyasasını olumsuz etkiledi. Satışlardaki azalmaya dikkat çeken galericiler, faiz indirimi çağrısı yaptı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Genç Otonomi Başkanı Tayfun Erden, satışların durma noktasına geldiğini vurguladı.

“İkinci el araç satışları yaklaşık 4 aydır durma noktasına geldi”

İkinci el otomotiv kredilerinin açılması gerektiğini belirten Erden, “Aynı şekilde kredi faizlerinin geri çekilmesi gerekmektedir. İkinci el araç satışları yaklaşık 4 aydır durma noktasına geldi” dedi.

Norveç Merkez Bankası sıkı duruşu muhafaza etti Norveç Merkez Bankası sıkı duruşu muhafaza etti

Kredi taksitlerinin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Erden, “İkinci el araç kasko değerlemesinin tekrardan revize edilmesi gerekiyor çünkü araç kredisi çekileceği zaman kasko değerinin araç fiyatının çok altında kalması tüketicinin imkanlarını kısıtlamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Maliyetinin altında fiyatlara satılan çok sayıda araç var”

İkinci el araç piyasasındaki duruma ilişkin konuşan Erden, fiyatlarda gerileme yaşandığını kaydetti. Erden, maliyetinin altında fiyatlara satılan çok sayıda araç olduğunu söyledi.

İkinci el araç piyasasının durma noktasına geldiğinin altını çizen Erden, “Bu şekilde devam ederse meslektaşlarımız iflas ettiği, iş yerlerini kapattığı ve küçülmeye gittiği bir durum oluşacak” diye konuştu.

Bakanlıkların bu durumu ‘acilen’ takip etmesinin şart olduğunu dile getiren Erden, “Motorlu araç satışı yapan ve mesleki yeterlilik belgesi olan tüm tüccarlarımıza düşük faizli krediler açılması, sektörün az da olsa nefes almasını ve tekrardan hareketlenmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Tayfun Erden

Tayfun Erden

Kaynak: Betül Vural