Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını istemek için Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından beri oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri/İnsanları, 974’ncü hafta eylemlerinde meydanda açıklamada bulundu. 1980 yılında kaybolan Hayrettin Eren’in akıbetini soran Oya Ersoy,  “Hayrettin Eren nerede?” ifadesini kullandı. Ersoy, şunları söyledi:

“Barışçıl toplanma özgürlüğümüzün hukuka aykırı olarak engellendiği beş yılın ardından asıl buluşma mekanımız olan Galatasaray Meydanı’nı kapatan polis bariyerleri önünden kamuoyuna sesleniyoruz.

974’üncü haftamızda bir kez daha ‘Hayrettin Eren’in akıbeti açıklanana, korunan failleri yargılanıp, cezalandırılana kadar, adalet sağlanana kadar bu dava bizim için kapanmayacak’ diyoruz. Kaç yıl geçerse geçsin; Hayrettin Eren için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Ebrar sitesi davasında 8 kamu görevlisi için soruşturma izni Ebrar sitesi davasında 8 kamu görevlisi için soruşturma izni

Editör: Selim Ercan