'FETÖ' lideri Fetullah Gülen’in ABD makamları tarafından Türkiye'ye teslim edildiğine dair iddialar TBMM Dışişleri Komisyonu'nda da gündeme geldi. 

Komisyon üyelerinden CHP milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Dışişleri Komisyon Başkanı Fuat Oktay'dan iddiaya açıklık getirilmesini talep etti. Salıcı'nın paylaştığı komisyon tutanaklarına göre, Fuat Oktay iddiaya“Bende bilgi yok yani bilgisi olan arkadaşımız varsa paylaşabilir, bende herhangi bir bilgi yok. Dışişleri Bakanlığımızda böyle bir bilgi var mı?” şeklinde yanıt verdi.

Semih Çelik, öldürdüğü İkbal Uzuner hakkında geçen yıl video çekmiş Semih Çelik, öldürdüğü İkbal Uzuner hakkında geçen yıl video çekmiş

Oktay'a katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay da “Bizde de bilgi bulunmuyor efendim” dedi. Fuat Oktay ise bu yanıt karşısında, şunları söyledi:

"Türkiye’nin altını oymaya çalışan herkesin ödeyeceği bir bedel olacaktır. Türkiye’ye çok ciddi bir bedel ödetmişlerdir. 86 milyonun her ferdi ödemiştir bunu. Bununla ilgili beyinleri yıkananlar da buna dahildir. Ne yazık ki koca bir nesil yok edilmiştir. Dolayısıyla bunun bedeli ödenecektir er veya geç.” 

Kaynak: Haber merkezi