Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu akşamki terör saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşının ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Saldırganı yakalayan ekiplere teşekkür eden Macron, terörle mücadele savcılığının "Fransız halkı adına adaletin yerine getirilmesi için" olayı aydınlatacağını ifade etti.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, X'teki paylaşımında, "terör karşısında ödün vermeyeceğiz" diyerek, hayatını kaybeden Alman vatandaşına ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Fransa Ulusal Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet paylaşımında "terör bir kez daha topraklarımızı vurdu" ifadesini kullanarak, "değerlerimize saldıranlarla mücadelede birlik olalım" mesajı verdi.

Aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi lideri Jordan Bardella soysal medya hesabından yaptığı açıklamada, daha önce sabıkası bulunan saldırgana karşı yeterli önlem alınmadığı ve "Fransızların hayatının tehlikeye atıldığı" açıklamasında bulunarak, "Yarın sabah Fransızlar bunu sorgulayacak" dedi.

Gazze'de can kaybı 38 bin 153'e çıktı Gazze'de can kaybı 38 bin 153'e çıktı

Ne olmuştu?

Paris'in 15'inci bölgesinde Bir Hakeim metro durağı yakınlarında bir kişi gece yoldan geçenlere bıçakla saldırmıştı. Saldırıda bir Alman vatandaşı ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. Le Figaro'nun haberine göre İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganın gözaltına alındığı sırada, "Afganistan'daki gibi Filistin'de de" Müslümanların öldürülmesine karşı olduğunu ve "Fransa'nın İsrail'in suç ortaklığını yaptığını" söylediğini belirtti.

Darmanin, saldırganın 2016 yılında şiddet eylemi gerçekleştirme şüphesiyle gözaltına alındığını ve 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Paris savcılığı olayla ilgili "cinayet" ve "cinayete teşebbüsten" soruşturma başlattı. Fransız basınında çıkan haberlerde, 26 yaşındaki saldırganın İran kökenli Fransız vatandaşı olduğu kaydedildi.

Editör: Deniz Dalgıç