Lübnan’daki patlamalarda ölü sayısı 37’ye yükseldi Lübnan’daki patlamalarda ölü sayısı 37’ye yükseldi

Paris Savcılığı, gözaltına alınan Telegram kurucusu Pavel Durov hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, Durov'un siber suçlarla bağlantılı bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. Rusya doğumlu, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) çifte vatandaşı Durov, başkent Paris'te havalimanında gözaltına alınmıştı. 

The Guardian'ın haberine göre, Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Durov hakkındaki suçlamalar arasında, yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi suçlar olduğunu açıkladı. Beccuau, Durov'un Organize Suçlarla Mücadele memurları tarafından yapılan ön soruşturmanın ardından 8 Temmuz'da açılan 'X' soruşturmasının bir parçası olarak gözaltına alındığını kaydetti.

Polis tarafından sorgusu süren Durov hakkında 12 ayrı suçla ilgili araştırma yapıldığı bildirildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Durov'un Telegram ile ilgili adli soruşturmanın bir parçası olarak gözaltına alındığını, bunun 'hiçbir şekilde siyasi bir karar olmadığını' vurguladı.

Kaynak: Haber merkezi