İspanya Grand Prix'si ile üst üste 3 yarışın gerçekleştirileceği yoğun bir takvime giren Formula 1 durağı, sezonun 11. yarışı için Red Bull'un evine, Red Bull Ring'e gelecek.

Ön tarafta Red Bull, McLaren, Ferrari ve Mercedes arasında oldukça yakın ve tahmin edilemez bir mücadeleye ev sahipliği yapan 2024 F1 sezonunun 11. yarışı olan Avusturya Grand Prix'si, 30 Haziran Pazar günü 16:00'da başlayacak.

Avusturya Grand Prix'sine, her zamanki gibi 4.3 km uzunluğundaki Red Bull Ring ev sahipliği yapacak.

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına Avusturya’da devam etti Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına Avusturya’da devam etti

Son olarak Miami Grand Prix'sinde kullanılan Sprint Formatı, Avusturya'da geri dönecek ve pazar günü gerçekleştirilecek Grand Prix öncesinde cumartesi günü sprint yarış yapılacak.

Ön tarafta yakın bir mücadele görülmesi beklenen Avusturya Grand Prix'sı öncesinde pilotlar şampiyonasında Max Verstappen ilk sırada yer alıyor. Barcelona'da da zafere ulaşarak bu sezonki 7. galibiyetini alan Hollandalı pilot, 219 puana sahip.

Barcelona'daki podyumuyla birlikte puanını 150'ye yükselten Lando Norris, pilotlar şampiyonasında ikinci sıraya yükseldi. İspanya'da podyumun uzağında kalan Charles Leclerc ise 148 puanla üçüncü sırada.

Markalar şampiyonasında da Red Bull'un liderliği söz konusu. Avusturya'da kendi evinde yarışacak olan Red Bull, ilk 10 yarışta 330 puan topladı ve markalar şampiyonasının zirvesinde yer alıyor

Ferrari 270 puanla ikinci, McLaren ise 237 puanla üçüncü sırada.

Kaynak: Haber Merkezi