Fito Çetesi kimdir? Fito Çetesi nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Fito Çetesi’nin kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Fito Çetesi kimdir? Fito Çetesi kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Fito Çetesi’nin biyografisini haberimizde derledik…

Fito Çetesi kimdir? Los Choneros suç örgütü nedir?

30 Eylül 1979’da Manta, Ekvador’da doğan José Adolfo Macías Villamar, “Fito” lakabıyla tanınan bir suçlu ve uyuşturucu taciridir. 2020 yılından bu yana Los Choneros adlı çete grubunun başındadır.

José Adolfo Macías Villamari Los Choneros’un eski lideri Jorge Luis Zambrano, lakabıyla “Rasquiña”, 28 Aralık 2020’de vurularak öldürüldükten sonra, onun yerine geçti. 

Justin TV | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle Justin TV | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

2000 yılında soygun yaparken ilk kez yakalandı.

2011 yılında tekrar uyuşturucu ticareti ve organize suçlardan dolayı hapse atıldı. Cárcel de la Roca adlı hapishaneye gönderildi. Buradan 11 Şubat 2013’te Los Choneros’un 18 kişilik grubuyla birlikte firar etti.

2013 yılında en yüksek güvenlikli hapishane olan 'La Roca’dan kaçmayı başardılar. Birkaç ay sonra evlerinde tutuklandılar. Firar etmek için 14 hapishane görevlisini etkisiz hale getirdiler ve Daule Nehri’nden botla uzaklaştılar.

Aralık 2020’de Manta’da bir alışveriş merkezinin kafesinde öldürülen Los Choneros’un gerçek lideri Jorge Luis Zambrano’nun en güvendiği adamdı. Onun sağ kolu olarak liderliği devraldı ve herkes ona bağlıydı. Birçok kişi onu hapishanede daha fazla güç elde etmek için öldürtmekle itham ediyor. Bu da Los Choneros içinde Jorge Luis Zambrano’nun yerine kimin geçeceği konusunda bir çatışmaya yol açtı. 

Bir suç örgütü olan Los Choneros’un başı Jose Adolfo Macias Villamar (Fito), Ekvador’da uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suç işlemekten 34 yıl hapse mahkum edilmiştir. 2020’de, eski liderleri Jorge Luis Zambrano öldürüldükten sonra örgütün kontrolünü ele geçirmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi