Zeynep Günay kimdir? Zeynep Günay nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Zeynep Günay’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Zeynep Günay kimdir? Zeynep Günay kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Zeynep Günay’ın biyografisini haberimizde derledik…

Zeynep Günay kimdir?

Türk yönetmen Zeynep Günay, 7 Eylül 1975 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. Anne ve babası avukattır, bir kız kardeşi vardır. Öğrenim hayatına Gönen'de başladı. İlkokul beşinci sınıfa kadar Gönen'de okuduktan sonra öğrenimine İzmir Amerikan Lisesi'nde yatılı olarak devam etti. Lise son sınıftayken Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile İtalya'daki Birleşik Dünya Kolejleri'ne gitti ve iki yıl eğitim aldı.

Serkan Keskin kimdir? Serkan Keskin kimdir?

Sinema merakı İtalya'daki öğrenimi sırasında başladı. Okulda arkadaşları ile okul televizyonu kurarak kendi yazdıkları kısa filmlerde oyunculuk ve yönetmenlik yapmaya montaj ve müziklerini yazmaya başladı. Liseden sonra İtalya'da sinema televizyon okuluna kabul edildi ancak 5 Nisan Kararları nedeniyle bursu kesilince Türkiye'ye döndü. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde yükseköğrenim gördü.

Öyle Bir Geçer Zaman ki, İstanbullu Gelin gibi dizilerin yönetmenliğini yapmıştır.

Editör: Betül Vural