Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

Toprak Mahsulleri Ofisi kabuklu findik alım fiyatları; findık üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama kaynak yasanabilecek sıkıntıların giderilmesi amacıyla, hasat dönemi öncesinde aşağıdaki gibi kararlaştırılmıştır. 2024/2025 sezonu kabuklu findık alım fiyatları; %50 sağlam iç findık esasına göre; - Levant kalite için 130 TL/Kg, - Giresun kalite için 132 TL/Kg olarak belirlenmistir.

VİOP'ta endeks kontratı 9 Eylül haftasına yükselişle başladı VİOP'ta endeks kontratı 9 Eylül haftasına yükselişle başladı

Bakanlıgımızın reticilere verecegi alan bazlı destek, mazot ve gübre desteği ile birlikte düşünüldüğünde levant kalite için 133 TL/Kg, Giresun kalite için ise ortalama fiyat 135 TL/Kg olacaktir. Ayrıca yüksek randimanu findığa (50 randimanin üzerindeki her +1 randiman için) 1,30 TL/Kg ilave fiyat verilecektir. TMO; findik alimlari konusunda her türlü teknik altyapi, depolama, personel ve finansman hazirliklarini tamamlamistir. Üreticilerimiz 12 Ağustos'tan itibaren TMO is yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi ve e-devlet üzerinden randevularini alabilecektir. Kabuklu findık alımlarına 19 Agustos'ta baslanacak olup, alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapilacaktir. Üreticilerimizin TMO'ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yasamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir. Yeni hasat sezonu ve kabuklu findik alim fiyatlari reticilerimize hayirli olsun."

Kaynak: Haber Merkezi