İsrail'in Gazze'ye gece düzenlediği saldırılarda 14 kişi öldürüldü İsrail'in Gazze'ye gece düzenlediği saldırılarda 14 kişi öldürüldü

İsrail'in bölgeye sınırlı sayıda giriş yapmasına izin verdiği yardım tırlarının Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilere ulaştırılamaması ise "şiddetli açlık" yaşayan halkı çaresiz bırakıyor.
İsrail saldırıları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinliler Gazze kentindeki bir UNRWA okulunda yaşama tutunmaya çalışıyor. Okulda temel gıda malzemelerine erişimi olmayan Filistinliler un yerine bulabilirlerse buğday, mısır, arpa ve hayvan yemi gibi alternatifler kullanarak ateş üzerinde pişirdikleri ekmekler gibi basit yemeklerle günlük yiyecek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.
Beyt Hanun'dan göç ederek okula sığınan Sabri Keferne "100 günü aşkın süredir okula sığınmış durumdayız. Yiyecek ve içecek hiçbir şey yok. Çocuklar çocukluğundan mahrum. İsrail yiyeceğe ulaşabilmemiz için imkan tanımıyor. Buraya yardımların girdiğini söylüyorlar ancak bu gerçek değil." diyerek yaşadıkları zorlukları anlattı.
Cibaliye Mülteci Kampı'ndan göç ederek okula sığınan Um Eymen Ebu Amşe ise "Biz kuşatma altındayız. Yiyecek içecek hiçbir şey yok. İnsana yakışır bir şekilde yaşayamıyoruz. Çocuklarımız hastalıktan kırılıyor. Bizler savaş istemiyoruz." dedi.

Kaynak: AA