İzmir'de su kesintisi 9 Eylül 2024 İzmir'de sular ne zaman gelecek? İzmir'de su kesintisi 9 Eylül 2024 İzmir'de sular ne zaman gelecek?

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekmek isteyen 45 yaşındaki Deniz Büyükiskilip, Selimpaşa'dan Filistin'deki savaşa dikkat çekmek için yelkenli tekne ile dünya turuna çıktı. Teknede, Büyükiskilip'e köpeği 'Su' ve Semiha Ünal tur boyunca eşlik edecek. Yelkenli tekne ile Dünya turuna çıkan ilk Türk Denizci Sadun Boro'nun güzergahını takip edeceğini söyleyen Büyükiskilip, turun yaklaşık olarak 2 buçuk yıl süreceğini belirtti.

Yurtta barış, Dünya'da barış

Dünya turuna çıkmadan önce açıklama yapan Büyükiskilip, “Sadun Boro’nun rotasını izleyeceğim ve dünya barışı için çıkıyorum. Her şeyden önce barışa ihtiyacımız var. Filistin’de bebekler ölüyor ve bizler sadece buradan televizyondan izleyebiliyoruz. Bir şeyler yapmamız lazımdı ben de yol arkadaşım Semiha Ünal hanımefendi ile böyle bir projeye imza atmak istedik, farkındalık yaratmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Yurtta barış dünyada barış’. Cebelitarık’tan şehitlik abidesini 2 milden selamlayıp çıkışımızı oradan yapacağız, Yunanistan, İtalya, İspanya ve  Cebelitarık olarak, oradan itibaren karşıya geçiş yapacağız. Eğer bunu hızlandırırsak 2 yıl ama denizde süre vermek o kadar imkansız bir şey ki. Deniz hep sürprizlerle dolu, görmüş olduğunuz gibi sonsuz bir mavilik, onun için yani minimum iki yıl diyoruz ama yedi yılda yapan arkadaşlarımız var, üç yılda tamamlayanlar var, beş yılda tamamlayanlar var. Bizim kafamızdaki planda 2 buçuk yıl gibi. Savaş dünyanın en kötü şeyi insanların birbirini sevmesi gerekirken insanların birbirini bombalaması, birbirini vurması kadar kötü bir şey yok. Ben din ayırt etmeksizin, memleket, ülke ayırt etmeksizin herkesi çok seviyorum, çünkü herkesi Allah yarattı" dedi.

Kaynak: DHA