Fikrim Damka kimdir? Fikrim Damka nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Fikrim Damka’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Fikrim Damka kimdir? Fikrim Damka kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Fikrim Damka’nun biyografisini haberimizde derledik…

Fikrim Damka kimdir?

16 Ekim 1972 tarihinde Prizren’de doğdu.

İlköğretimini Motrat Qiriazi İlkokulu’nda, ortaöğretimini ise Gjon Buzuku Lisesi’nde tamamladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nü kazandı. Savaştan hemen sonra, 1999 yılında Prizren Ekonomi Lisesi’nde öğretmen olarak çalışmaya başlamıştır.

Selcuksports HD | Monaco - Barcelona maçı canlı izle Selcuksports HD | Monaco - Barcelona maçı canlı izle

2002 yılında Kosova Türk Öğretmenler Derneği’nde başkan olarak görev yaptı.

Kosova Demokratik Türk Partisi’nin önerisiyle 2005 yılında Kosova Nüfus Sayımı Komisyonu üyesi olarak atandı ve burada 2011 yılına kadar hizmet verdi.

2007 yılında yapılan parti içi seçimlerde KDTP Prizren Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 2009 yılından başlayarak, KDTP MYK üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü.

2008 yılında Çevre ve Bölge Planlama Bakanlığı danışmanlığına getirilen Damka, 2009 yılında Tarım, Ormancılık ve Kırsal Gelişim Bakan Yardımcılığına atandı. 2010 yılında gerçekleştirilen Genel Seçimlerde ise ilk defa milletvekilliğine seçildi.

2014, 2017 ve 2019 yılında gerçekleşen seçimlerde yeniden milletvekilliğine seçilen Damka, Kosova Meclisi’ndeki ilk döneminde Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komisyon Başkanlığını yaptı. İkinci döneminde Tarım, Ormancılık ve Kırsal Gelişim Komisyonu Başkanlığına geçen Damka, 2016 yılında Kosova Meclis Başkanvekilliğine seçildi.

2017-2019 yılları arasında Bütçe ve Finans Komisyonu üyeliği görevinde yer aldı.

26 Aralık 2019 tarihinde Kosova Meclisi 7. Yasama Dönemi kuruluş oturumunda Türk, Boşnak ve Rom milletvekillerinin önerisiyle Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Fikrim Damka, oy birliğiyle Topluluklardan Sorumlu Meclis Başkanvekilliği görevine seçilmiştir.

14 Şubat Kosova Erken Genel Seçimlerinde ilk defa Parti Başkanı sıfatıyla seçim sürecini yürüten Fikrim Damka, hem parti hem de kişisel olarak başarılı bir seçim çıkarmış ve tekrar milletvekili olmaya hak kazanmıştır. Vetëvendosje Hareketi’nin seçimlerden galip gelmesi ve meclisten güvenoyu almasıyla kurulan Vetëvendosje Hükümeti (veya 2. Kurti Hükümeti) kabinesinde Bölgesel Kalkınma Bakanı görevine getirilmiştir.

Arnavutça, Sırpça ve İngilizce bilen Damka evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Deniz Dalgıç